Новата първа ракета на Великобритания Кайл Едмънд продължава да впечатлява

...
Новата първа ракета на Великобритания Кайл Едмънд продължава да впечатлява
Коментари Харесай

Форхендът на Едмънд се оказа твърде мощен за Гофен

Новата първа ракета на Англия Кайл Едмънд продължава да впечатлява с представянето си на клей през този сезон, откакто стигна четвъртфиналите на тенис шампионата от сериите “Мастърс” в Мадрид. Британецът съкруши Давид Гофен с 6:3, 6:3 и прескочи третия кръг в испанската столица, като това е втората му забележителна победа там, откакто преди този момент бе отстранил Новак Джокович.

Едмънд заслужава похвали с продукцията си против Гофен, защото осъществя 20 уинъра и направи единствено 9 непредизвикани неточности. Белгиецът не бе на познатото си равнище и бе заставен да бърка постоянно oт главната линия, само че бе непрекъснато тероризиран от форхендите на Едмънд, който стартира да се трансформира в един от водещите състезатели от тази страна на ракетата.

¡Va muy en serio!

Después de tumbar a Djokovic, @kyle8edmund también puede con Goffin (6-3, 6-3) y se cuela en cuartos de final del #MMOPEN pic.twitter.com/TBde2gUkUt
— Mutua Madrid Open (@MutuaMadridOpen) May 10, 2018
Едмънд проби рано в първия сет и след това сервира сполучливо, с цел да го завоюва, а във втората част трябваше да избавя два брейк-бола в самото начало. Доминацията му от първи сервис продължи и той даже имаше първата си точка за продобиване на мача от посрещане, само че въпреки всичко на свое подаване затвори срещата.

Това е втората му победа над тенисист от топ 10, откакто отстрани Григор Димитров на четвъртфиналите в Australian Open. Той ще направи дебют в топ 20 на международната класация от идната седмица, като към този момент е с равни точки с 18-ия Новак Джокович.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР