Новата Наредба за водноспасителната дейност и обезопасяването на водните площи

...
Новата Наредба за водноспасителната дейност и обезопасяването на водните площи
Коментари Харесай

Нова наредба за спасителната дейност блокира летния сезон?

Новата Наредба за водноспасителната активност и обезопасяването на водните площи и басейните за публично прилагане може да б локира летния сезон .

За това сигнализира Иво Стефанов , който е ръководителят на УС на Асоциацията на концесионерите на морските плажове у нас. Според него осъществяването ѝ е с утежняващи отговорности за концесионери и стопани на огромни плажни линии , за притежатели на хотели, комплекси и спа центрове с прилежащи към тях басейни, минерални извори и за водните атракциони

Най-притеснителна е смяната, която ще наложи броят на медицинските експерти да бъде повишен двойно . Става дума за лицата, които би трябвало да бъдат обезпечени на всяка една такава водна повърхност.

Според Симеонов тази мярка ще бъде доста сложна за осъществяване, защото сезонът към този момент чука на вратата, и концесионерите нямат време да реагират съответно на измененията. 

Според досегашното условие на всеки плаж трябваше да има по или един доктор, или здравна сестра, или фелдшер. С новата разпоредба браншът се задължава да обезпечи през всеки пет поста медицински екип , и реанимационен екип, и реномобил. По думите на Стефанов това е на процедура невероятно, защото такива експерти в България липсват. Медицински експерти не могат да бъдат импортирани и от чужбина, защото в има условие те да имат подготовка по българското законодателство. 

Делян Иванов: Множествената склероза постепенно ме инвалидизира, само че се надявам да събера средства за лекуване в Москва

 

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР