Новак Джокович спечели титлата на тенис турнира в Синсинати от

...
Новак Джокович спечели титлата на тенис турнира в Синсинати от
Коментари Харесай

Зрелищна победа! Джокович победи Алкарас и спечели титлата на турнира по тенис в Синсинати

Новак Джокович завоюва купата на тенис шампионата в Синсинати от сериите " Мастърс " с награден фонд 6 600 000 $. Сърбинът се наложи над международния номер 1 Карлос Алкарас от Испания след 5:7, 7:6 (7) и 7:6 (4). Двубоят бе извънредно представление, което бе изпълнено с редица обрати и продължи 3:50 часа.


За Джокович това бе трета купа от надпреварата и общо 95-ата купа за сърбина в кариерата му, и 39-а от сериите Мастърс 1000.

Мачът стартира равностойно, само че Джокович съумя пръв да стигне до пробив в шестия гейм и да поведе с 4:2. Още незабавно обаче Алкарас съумя да върне пробива, което му даде подтик и той стигна до втори брейк за 6:5, а най-после на собствен сервис затвори сета за 7:5.

Веднага след края на първия сет Джокович се прибра в съблекалнята, откакто имаше подозрения, че е пред топлинен удар. След завръщането си на корта Ноле стартира нерешително и позволи ранен пробив, откакто направи три двойни неточности за 1:2. Последва ново спиране, с цел да бъде оказана здравна помощ на Джокович и той продължи присъединяване си в мача.


36-годишният тенисист сподели своята класа и върна пробива до 4:4. В последна сметка се стигна до тайбрек, в който Джокович отрази мачбол при 5:6, само че по-късно стигна до 9:9 в своя изгода и изравни сетовете. 

В решителната трета част Ноле доминираше. Сърбинът поведе с пробив с 4:3. След това той взе и своето подаване на нула и имаше задатък от 5:3, с цел да се стигне до още един трагичен сервис-гейм на Алкарас, който избави два мачбола, само че испанецът се оправи.


Последва нов театър за почитателите, откакто Джокович подаваше, а геймът продължи над 12 минути и Алкарас съумя да изравни за 5:5

В идващият гейм Карлос съумя да избави три благоприятни условия за пробив на Ноле, с цел да поведе с 6:5.

Сърбинът бе безапелационен при подаването си и изравни за 6:6. Джокович доминираше в тайбрека и стигна до 7:4, с което сграбчи купата и взе непълен реванш от Алкарас за провалянето на шампионата „ Уимбълдън “.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР