Нова злоупотреба с авторитети на публични фигури се върти из

...
Нова злоупотреба с авторитети на публични фигури се върти из
Коментари Харесай

Замесиха името на известен кардиолог във фалшива реклама за лекарства

Нова корист с престижи на обществени фигури се върти из интернет. Това не е първият случай, а този път забърканият е кардиологът проф. Иво Петров. 
Името му се употребява за пласиране на таблетки, на които написа, че лекуват всичко, пуснато сякаш от кардиологът.
" Акцентът тук е, че не знаем какво има вътре, второ съставките може да са рискови, а и не са известни. Не са регистрирани и нямат производител ", изясни пред Нова проф. Петров. 
Лошото е, че по този метод  се търгува с вярата на хората за здраве, търгува се с доверието им към лекарите, на които имат вяра, счита още той.
Той уточни, че тази неистина, и тези подправени средства са произвеждане на интернет и би трябвало да имаме едно мислено, тъй като няма по какъв начин да са същински, изключително в случай че написа, че лекуват всичко. 
" Преди да се купуват такива медикаменти, дано хората ревизират ", даде съвет той. 
" Спекулира се с името на доста сътрудници, това би трябвало да бъде прекъснато, само че не можем да се оправим сами ", сподели кардиологът, и добави, че няколко пъти се е обръщал към институциите, от които получавали поддръжка, по нищо повече не се случвало. 
" Трябва да се сътвори една междуинституционална комисия с Министерство на вътрешните работи, прокуратурата и Министерството на здравеопазването, с цел да могат пострадалите да с извърнат към тях и това да се стопира в точния момент ", предложи проф. Петров. 
24 ЧАСА
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР