Нова Зеландия днес, 1 август, напълно отвори границите си за

...
Нова Зеландия днес, 1 август, напълно отвори границите си за
Коментари Харесай

Нова Зеландия след COVID-19: Границите се отварят отново след две години

Нова Зеландия през днешния ден, 1 август, изцяло отвори границите си за гости от цялостен ​​свят за първи път след затварянето им, с цел да предотврати разпространяването на пандемията от новия ковид през март 2020 година

Процесът на последователно отваряне на границите стартира през февруари, в началото единствено за новозеландци, преди рестриктивните мерки да бъдат отстранени за останалите. Той завърши на 31 юли, защото към този момент могат да влизат чужденци, които би трябвало да получат туристическа или студентска виза.

Океанската страна също ще стартира да посреща круизни кораби и яхти, които желаят да дебаркират.

Повечето гости на Нова Зеландия към момента би трябвало да бъдат изцяло имунизирани против COVID-19 и да преминат два теста за новия ковид при идването си. Карантината обаче към този момент не е нужна.

Премиерът Джасинда Ардърн назова цялостното отваряне на границите доста значим миг за страната.

„ Това беше еволюционен и деликатен развой от наша страна, до момента в който ние, дружно с останалия свят, продължаваме да управляваме продължаващата пандемия, като пазим света в сигурност “, заключи държавният началник по време на тирада на бизнес събитие.

Международните студенти способстват за стопанската система и тяхното завръщане ще даде подтик на университетите в Нова Зеландия.

Министърът на туризма Стюарт Неш също увери, че възобновяването на акостирането на круизни кораби също ще даде подтик на стопанската система.

Министерството на здравеопазването на Нова Зеландия разгласи в понеделник, че през предходните 24 часа са доказани 5312 случая на SARS-CoV-2 заради предаване в общността и 269 при хора, които неотдавна са пътували в чужбина, до момента в който се приказва за 28 смъртни случая на пациенти заради затруднения на COVID-19.

Въз основа на новия метод на пресмятане на министерството – той изключва тези, които са умряли повече от 28 дни след заразяване с вируса – формалният брой на жертвите на пандемията от новия ковид в щата Океания до момента е достигнал 1502 умряли от общо 1 608 959 лабораторно доказани инфекции.

Общият брой на смъртните случаи, които по някакъв метод са свързани с инфекцията, е 2273.

В лечебни заведения се лекуват 759 пациенти с COVID-19, от които 16 са в интензивни отделения.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР