Нов извънреден орган да защитава националната сигурност е опит за

...
Нов извънреден орган да защитава националната сигурност е опит за
Коментари Харесай

Дончева: Не виждам предвидливи хора в управлението, а едни папагали

" Нов ексклузивен орган да пази националната сигурност е опит за правене на закон " Магнитски " в български условия. Без да се даде сметка, че когато един подобен закон се прави в Съединени американски щати, ограниченията се вършат по един метод, а в дребна страна – по различен ". Това разяснява в ефира наТатяна Дончева, водач на " Движение 21 ".

Тя посочи, че вместо профилирани съд и прокуратура да се вършат изключителни органи, които да фабрикуват изключителни описи по доноси, които да замразяват имущество, буди паника.

" Законите на Хитлер от края на 30-те години на предишния век са с такова наличие. След края на Втората международна война има някои сходни закони, които да преследват фашистите и техните наследници. В света се развива събитие, за което не знаем в детайлности - конфискуване на имущество на съветски олигарси, а не е ясно на какво съображение се лишава това имущество ", изрази недоумението си партийният водач.

Дончева акцентира, че най-тревожното на този законопроект е методът на мислене.

" Това е фашизоиден метод на мислене. Такъв произвол на изпълнителна власт, която да прави описи по доноси за лица, на които би трябвало да бъде отнето или замразено имущество, не е познато в наши дни. Ние сме оповестени за демократична страна с пазарна стопанска система ", уточни някогашният народен представител.

Според Дончева този законопроект действително работи от първото служебно държавно управление, в което Кирил Петков и Асен Василев са били министри.

" Няма потребност да се докарваме на всички велики сили, папагалствайки и поставяйки се по този позорен метод... Властта е тежка, тя се показва в отговорност и далновидност. Дотук не виждам прозорливи хора, виждам папагали, които считат, че някое посолство ще ги държи на власт ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР