Носителят на Големия Кристален глобус Йоханес Клаебо победи четирима свои

...
Носителят на Големия Кристален глобус Йоханес Клаебо победи четирима свои
Коментари Харесай

Йоханес Клаебо с първа победа в кариерата си на 50 км на СК в Осло

Носителят на Големия Кристален глобус Йоханес Клаебо победи четирима свои сънародници от Норвегия и най-сетне завоюва 50-километровото съревнование по ски тичане пред родна аудитория в зимния център Холменколен в столицата Осло.

Клаебо приключи всеобщия старт типичен жанр за 2:06.50.4 часа, побеждавайки Мартин Ниенгет с четири стотни от секундата след заключителен спринт.

Пал Голберг приключи подиума с трето място на 1.1 секунда, пред още двама норвежци - Харалд Амундсен и Дидрик Тонсет.

Федерико Пелегрино от Италия, сходно на Клаебо в началото експерт по спринта, беше най-хубавият играч отвън Норвегия, заемайки шестото място.

Това беше 80-ата победа в Световната купа за Клаебо, само че преди този момент той в никакъв случай не е печелил съревнование на 50 км на Световна купа, Олимпийски игри или Световни шампионати. Най-добрият му резултат беше втори на миналогодишния шампионат на планетата, както и седми в Осло преди 12 месеца.

Френският деец Морис Манифика, който има осем медала от международни шампионати и олимпийски игри, приключи 47-и на повече от девет минути закъснение в последното съревнование в кариерата си и беше полят с шампанско от своите съотборници на финала.

Харалд Амундсен остава отпред в подреждането за Световната купа с 2345 точки. След него се подреждат сънародниците му Йоханес Клаебо с 2143 и Ерик Валнес с 1873 точки. До края на сезона предстоят още четири старта. / Българска телеграфна агенция

Finally he did it, Johannes Klæbo is now in the legend of Holmenkollen
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР