Норвежката звезда в ски бягането Йоханес Хьосфлот Клаебо взе втората

...
Норвежката звезда в ски бягането Йоханес Хьосфлот Клаебо взе втората
Коментари Харесай

Йоханес Клаебо спечели старта на 20 км класически стил от Световната купа по ски-бягане в Лахти

Норвежката звезда в ски бягането Йоханес Хьосфлот Клаебо взе втората си поредна победа в Лахти, откакто завоюва и интервалния старт на 20 километра в типичен жанр от Световната купа в северните дисциплини.

Клаебо приключи с време 48:00.1 минути, като изпревари с 24 секунди Иво Нисканен (Финландия). Трети се подреди Мартин Льовстрьом Нюенген (Норвегия), чието време е 48:58.2 минути или закъснение на съвсем минута от спечелилия.

Българинът Симеон Деянов се показа доста добре, само че остана на 50-о място, най-много поради рецесия в един сектор от трасето. Времето на Деянов е 53:40.9 минути или закъснение с 5:40.8.

Това е същинска доминация на Клаебо. В първата част от дистанцията борбата имаше някаква равноценност, само че откакто се преполови трасето, норвежецът изчезна напред като призрак, означи именитият коментатор на ТВ Viaplay Никлас Дирхауг.

Победата беше 17-а за Клаебо в типичен старт в Световната купа. Повече имат единствено Владимир Смирнов (18), Гунде Сван (18) и Бьорн Дели (22). Иначе в цялата си кариера в Световната купа той има 78 триумфа, а също по този начин това е и 17-а победа за норвежки ски-бегач в последните 18 старта през сезона. Финландецът Перту Хюваринен е единственият, който съумя да победи норвежците. Той завоюва 10-те километра в Тоблах точно на Нова година.

Нищо не предполагаше сходен процес на надпреварата, откакто Клаебо стартира относително умерено и изостана на 9,8 секунди от водача Ииво Нисканен след 3,4 километра. Картината се промени, когато той подвигна темпото и когато измина 9,1 километра беше направил преднина от 3,2 секунди.

Начело в класирането за Световната купа е Харалд Йостберг Амундсен (Норвегия), който има 2148 точки, откакто през днешния ден се подреди на 6-о място. Втори е Клаебо с 1843 и усили малко преднината си над Ерик Валнес, който е 3-и с 1743. Валнес през днешния ден се подреди на 5-о място.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР