Норвежката звезда в ски-бягането Йоханес Хосфлот Клаебо спечели победата пред

...
Норвежката звезда в ски-бягането Йоханес Хосфлот Клаебо спечели победата пред
Коментари Харесай

Йоханес Хосфлот Клаебо и Лин Сван спечелиха спринтовете от Световната купа по ски-бягане

Норвежката звезда в ски-бягането Йоханес Хосфлот Клаебо завоюва успеха пред французина Ришар Жуве по време на класическия спринт посредством елиминации в Канмор (Канада).

Трети остана Ерик Валнес (Норвегия). Времето на спечелилия е 3:01.29 минути във финала, изпреварил 0.47 Жуве. Третият остана на 0.61 секунди.

По този метод Kлаебо си обезпечи победа за Световната купа №76 и място на подиума №100. След успеха във вторник, той към този момент изостава единствено на една точка от Валнес в общото класиране при спринтьорите в северните дисциплини.

В генералното класиране за Световната купа води Харалд Йостберг Амундсен (Норвегия) ) с 1919 точки, пред Ерик Валнес (Норвегия) с 1643. Клаебо е на 3-ата позиция с 1543. А в спринтa Валнес води със 755, пред Клебо със 754.

Клаебо и Жуве бяха в една и съща полуфинална серия и там също водеха борба до края, само че тогава норвежкият любимец се наложи с доста малко – едвам с 5 стотни от секундата. Сценарият на финалното тичане се разви по същия метод.

" Подразних се, когато видях ските на Ришар Жуве отляво. Помислих си „ о, не, не още веднъж “. Загубих същия край в неделя, тъй че в действителност желаех да печеля през днешния ден, сподели Клаебо пред формалната страница на ФИС.

При дамите Лин Сван (Швеция) беше тотално неудържима на финала. Тя не беше по този начин безапелационна в първия кръг, а по-късно и на полуфинала. Но на финала не остави никакви очаквания на преследвачките си Кристине Ставос Скистад (Норвегия) и Йона Сундлинг (Швеция). Двете се подредиха навръх 2.13 след Сван, чието време е 2:12.20 минути. Въпросните три ски-бегачки през днешния ден бяха в личен клас и направиха дълга битка, която стартира още от полуфиналите в Канмор.



Сван беше най-силна и взе шестата си победа за Световната купа за сезона. Второто място беше решено с фото-финиш и то отиде за норвежката. Начело за Световната купа остава Джеси Дигинс (САЩ) с 2103 точки, пред Лин Сван, която към този момент има 1843. Трета е също шведка – Фрида Карлсон с 1675.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР