Норвежката телекомуникационна компания Telenor инсталира най-южната клетъчна базова станция в

...
Норвежката телекомуникационна компания Telenor инсталира най-южната клетъчна базова станция в
Коментари Харесай

Telenor осигурява мобилно покритие до Южния полюс

Норвежката телекомуникационна компания Telenor конфигурира най-южната клетъчна базова станция в света в Антарктика. Това се споделя в известие на уеб страницата на компанията.

По нейна информация станцията е пусната в употреба през февруари. „ Уникалността на тази базова станция се крие освен във обстоятелството, че е най-южната в света, само че и във обстоятелството, че се управлява от най-северното норвежко населено място в света Ню-Олесун ”, се отбелязва в известието. Компанията афишира, че новата станция е предопределена да обезпечи главно мобилно покритие за близката изследователска станция Troll на Норвежкия полярен институт. Новата мобилна информационна мрежа ще помогне за възстановяване на сигурността на учените и на другите представители на екипа на станцията. Благодарение на нея става допустимо събирането и предаването на данни в действително време, се споделя в известие на норвежкия телекомуникационен оператор. 

Наскоро компанията пусна в употреба най-северно разположената кула на мобилен оператор в света. Тя се намира на норвежкия арктически архипелаг Свалбард, показва изпълнителният шеф на " Теленор " Кристиан Скоттун, представен от Ройтерс. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР