Норвежката Ингрид Тандреволд спечели индивидуалния старт на 15 километра от

...
Норвежката Ингрид Тандреволд спечели индивидуалния старт на 15 километра от
Коментари Харесай

Ингрид Тандреволд спечели индивидуалния старт на 15 километра в Осло

Норвежката Ингрид Тандреволд завоюва самостоятелния старт на 15 километра от Световната купа по биатлон при дамите в Осло, само че огромната наслада бе за италианката Лиза Витоци, която взе Малкия бистър глобус в дисциплината.

На ски центъра Холменколен в покрайнините на норвежката столица представителката на домакините Тандреволд стигна до триумфа с време от 44 минути и 13.1 секунди, като позволи единствено една неточност в стрелбата. Втора с две неточности на закъснение от 28.8 секунди остана шведката Елвира Йоберг, а на подиума се качи и още една норвежка - Ида Лин, която с една неточност остана на 32 секунди от Тандреволд.

Лиза Витоци приключи четвърта. Тя пропусна две от 20-те цели, само че сподели доста положително тичане и остана на 51.2 секунди от Тандреволд. Зад нея останаха чехкинята Тереза Воборникова и германката Ванеса Фойгт. И двете направиха по единствено една неточност в стрелбата, само че изоставането им от победителката бе малко над минута.

Българките Мария Здравкова и Даниела Кадева останаха в дъното на колоната. Здравкова направи единствено две неточности в стрелбата, само че остана на 6:51.4 минути от Тандреволд, което ѝ обезпечи 70-о място. Кадева е на 82-ра позиция от 84 финиширали с пет неточности и пасив от близо 13 минути.

Витоци взе купата в дисциплината със 165 точки след три старта. Втора със 155 точки е Тандреволд, а със 150 Фойгт е трета.

В генералното класиране за Световната купа отпред с 809 точки е Тандреволд, следвана от французойката Жюстин Бреза-Буше със 725 точки и Лиза Витоци със 721. От българките на първо време е Валентина Димитрова с 54 точки, която е на 52-ро място.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР