Норвежецът Йоханес Клаебо и шведката Йона Сундлинг спечелиха спринтовете свободен

...
Норвежецът Йоханес Клаебо и шведката Йона Сундлинг спечелиха спринтовете свободен
Коментари Харесай

Клаебо и Сундлинг спечелиха спринтовете от Световната купа по ски бягане в САЩ

Норвежецът Йоханес Клаебо и шведката Йона Сундлинг завоюваха спринтовете свободен жанр от Световната купа по ски тичане в Минеаполис (САЩ).

Звездата на този спорт Клаебо още веднъж доминираше, победи с 2:54.24 минути и записа четвърти следващ триумф в тази дисциплинираност и девети за сезона. Той изпревари на финала италианеца Федерико Пелегрино с 27 стотни от секундата. Трети се подреди Хавард Таугбол (Норвегия) на 1.21 секунда.

Лидерът в класирането за Световната купа Харалд Амундсен (Норвегия) отпадна на четвъртфиналите, само че остава отпред с 1978 точки. След него се подреждат сънародниците му Ерик Валнес с 1662 и Клаебо с 1658. За дребния бистър глобус в спринта Клаебо wodi с 869 точки.

При дамите олимпийската шампионка Йона Сундлинг стигна до първи триумф за сезона, откакто беше най-бърза на четвъртфиналите, на полуфиналите, a на финала измина трасето за 3:06.40 минути. Тя изпревари сънародничката си Лин Сван с 95 стотни от секундата. Норвежката Кристине Скистад взе бронза, откакто победи представителката на домакините Джесика Дигинс.

Американката обаче води в генералното класиране за Световната купа с 2200 точки осем надпревари преди края на сезона, в това число и утрешния интервален старт. Втора е Лин Сван, която към този момент има 1948, а трета е също шведка – Фрида Карлсон с 1736 точки. В спринта на върха в подреждаването е Лин Сван с 960 точки.

Световната купа по ски тичане в Минеаполис продължава в неделя с интервалните стартове на 10 км за мъже и за дами.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР