Норвегия се готви да прехвърли самолети F-16 на Украйна. Става

...
Норвегия се готви да прехвърли самолети F-16 на Украйна. Става
Коментари Харесай

Норвегия дава на Украйна 22 изтребителя F-16

Норвегия се готви да трансферира самолети F-16 на Украйна. Става дума за 22 изтребителя.
Това оповестява Nettavisen. Изданието отбелязва, че Осло е получило позволение от Вашингтон да даде на Украйна 22 самолета F-16, както и мотори, спомагателни материали, тренажори, аварийни елементи и друго уместно съоръжение.
Някои от тези изтребители обаче са дефектни. Те могат да бъдат употребявани за аварийни елементи и ремонт на други самолети. В обявата се показва, че 12 самолета F-16 са годни за полети. Толкова е броят на самолетите, които Норвегия планираше да продаде на американската компания Draken International.
" Споразумението за продажба с Draken International, наподобява, няма да бъде осъществено, а самолетите, които трябваше да бъдат употребявани за образование в Съединени американски щати, ще бъдат употребявани за отбрана на въздушното пространство на Украйна " - се показва в материала.
В началото на март стана известно, че Норвегия отпуска средства за закупуване на снаряди за Украйна. Страната се причисли към самодейността на Чешката република за закупуване на артилерийски муниции за ВСУ от трети страни. Приносът ѝ възлиза на 153 млн. $.
По-рано норвежкият министър на защитата Бьорн Арил Грам съобщи, че страната ще изпрати два американски изтребителя F-16 в Дания за образование на украински водачи.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР