Норвегия призова международните донори във вторник да възобновят плащанията към

...
Норвегия призова международните донори във вторник да възобновят плащанията към
Коментари Харесай

Норвегия призова за възобновяване на финансирането на Агенцията за палестинците

Норвегия прикани интернационалните донори във вторник да възобновят заплащанията към организацията на Организация на обединените нации за палестинските бежанци (UNRWA), предава " Ройтерс ".

Съединените щати, Англия и други по-рано тази година стопираха заплащанията към UNRWA до момента в който Норвегия, също главен донор на организацията, твърди, че съкращаването на финансирането излага популацията на Газа на риск.

Прегледът на неутралността на организацията, управителен от някогашния френски външен министър Катрин Колона в понеделник, заключи, че Израел към момента не е подкрепил обвиняванията си , че стотици чиновници на UNRWA са оперативни в терористични групи в Газа.

" Сега бих желал да прикани страните, които към момента са замразили вноските си в UNRWA, да възобновят финансирането ", сподели норвежкият външен министър Еспен Барт Ейде в изказване.

Отделно следствие от вътрешни следователи на Организация на обединените нации преглежда израелските изказвания, че 12 чиновници на UNRWA са взели участие в ръководените от " Хамас " офанзиви на 7 октомври, които провокираха войната в Газа.

" Норвегия акцентира, че е недопустимо да се санкционира цяла организация с 30 000 чиновници и всички палестински бежанци за хипотетични злодеяния на дребен брой чиновници на организацията ", сподели Барт Ейде.

Оттогава 10 страни са възобновили финансирането си. Съединени американски щати, Англия, Италия, Холандия, Австрия и Литва не са го създали . Говорител на Организация на обединените нации в понеделник сподели, че UNRWA сега разполага с задоволително средства, за да финансира интервенциите до юни.
 Шеф в Организация на обединените нации ужасяващ от известията за всеобщи гробове в Хан Юнис
Шеф в Организация на обединените нации ужасяващ от известията за всеобщи гробове в Хан Юнис

Службата на Организация на обединените нации по правата на индивида работи за потвърждаване на отчетите на палестински служители
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР