Norilsk Nickel, групата за метали, контролирана от най-богатия човек в

...
Norilsk Nickel, групата за метали, контролирана от най-богатия човек в
Коментари Харесай

Norilsk Nickel ще премести завода за топене на мед от Русия в Китай, тъй като санкциите го захапват

Norilsk Nickel, групата за метали, следена от най-богатия човек в Русия Владимир Потанин, ще реалокира някои производства за размразяване на мед от родната си страна в Китай, защото западните наказания лимитират достъп до основни елементи от оборудването и понижаване на рентабилността.

Потанин сподели в изявление за държавната медия Интерфакс, че минната компания възнамерява да размени потенциала за размразяване на мед в завода Надежда в съветската Арктика с нови уреди в Китай от 2027 година нататък.

Руският олигарх даде един от най-подробните доклади до момента за това по какъв начин западните наказания попречват износа на артикули от страната, един от основните източници на Кремъл за финансиране на нашествието му в Украйна.

Потанин сподели, че глобите са понижили приходите на Норилск с минимум 15 % от 2022 година насам заради набор от компликации към интернационалните заплащания, отводи за доставка и отстъпки в цените, както и проблеми с проектите за понижаване на замърсяването със серен диоксид...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР