Ниското самочувствие понякога е виновно за неуспеха ни. При това

...
Ниското самочувствие понякога е виновно за неуспеха ни. При това
Коментари Харесай

10 важни причини да обичате повече себе си

Ниското самочувствие от време на време е отговорно за неуспеха ни. При това освен като възрастни, а и като деца. То обаче може да бъде поправено. Стига да знаем по какъв начин.

Първата стъпка към повишение на самочувствието е да се научим да обичаме повече себе си. И да научим и децата на същото.

Колкото по-рано създадем това, толкоз по-уверени възрастни те ще израснат.

Ето 10 потребни аргументи, които ще ви убедят какъв брой значимо е да обичате себе си и какви съответни изгоди има от тази смяна в мисленето.

1. Намалява напрежението

Любовта към самите нас стартира с грижите. Когато човек обича себе си, доста по-лесно ще разпознае по кое време би трябвало да предприеме нещо, с цел да редуцира напрежението. Без обич към себе си може да не усетите, че заслужавате отмора да вземем за пример. Мисълта да извършите нещо „ единствено за мен “ може да наподобява прекомерно предизвикателна. Следователно е по-вероятно да се справите със стресовите моменти, даже да не се чувствате зле.

2. Ще добиете по-здравословни привички

Проучванията сочат, че когато обичаме себе си, ние сме по-склони да стартираме да водим един по-здравословен метод на живот. Когато хората не са толкоз сериозни към себе си, те са доста по-мотивирани да създадат крачка към позитивна смяна в своя живот - като да вземем за пример да спрат цигарите или да стартират да се хранят по-здравословно, считат учените.

3. Подобрява прочувствената резистентност

В сложни времена е елементарно да изпаднете в обезсърчение. Често попадаме в среда, в която хората към нас са нападателни и ни упрекват за компликациите, които ни засипват. Затова любовта към себе си оказва помощ на човек да се опълчи на негативизма и рецензията на останалите. Освен това тя ни предизвиква да се поучаваме от нашите неточности, а не да страдаме. Това построява прочувствена резистентност и приготвя за бъдещи провокации.

4. Подобрява взаимоотношенията

Прието е, че не може да обичаме същински другите, преди да сме заобичали себе си. Това е малко извънредно, само че правилно. Когато обичаме себе си, ние можем да определим своята стойност, без да разчитаме на хората. По този метод можем да си сложим известни граници или да прекратим нездравословни връзки, в случай че това е належащо.

5. Води до работливост

Отлагането е палач на продуктивността. За да се стимулират и забързат, хората са строги към самите себе си, тъй като считат този метод за сполучлив. Проучванията обаче демонстрират противоположното. Не би трябвало да бъдете груби към себе си. Използвайте своя неуспех като опция за поука. Вместо да затъвате в самооценка, ще се почувствате по-свободни и подготвени да извършите промени в държанието си, които да ви отведат напред.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР