Никой стопанин на котка не може да отрече, че понякога

...
Никой стопанин на котка не може да отрече, че понякога
Коментари Харесай

Обяснение на странните котешки навици

Никой собственик на котка не може да отхвърли, че от време на време котките имат странни привички. Ето няколко образеца за чудато държание, които може да сте забелязали при вашата котка.

Дъвчене и смучене на вълнени облекла

Според някои експерти повода за това се корени в ранното отблъскване на дребните котета от майка им. Най-често срещано е при сиамските котки. Налага се да държите вълнените си облекла в недосегаемо за котката място.

Маниакално лизане

Всяка здрава котка се ближе и се поддържа чиста, само че има такива които като че ли не стопират да се ближат всяка свободна секунда. В крайни обстановки се стига до оплешивяване на части от опашката и лапите. Това се случва при котки, които са оставяни сами за дълги интервали от време без стимулация. Те се научават, че най-интересното, което могат да вършат, е да се ближат и го вършат до безспир. Лесен метод да отучите животното от този чудноват котешки табиет е да и предоставите задоволително играчки.

Бутане на предмети

Без забележима причина котката бута предмет от високо, а след това умерено го гледа по какъв начин пада. Това котешко държание може да вбеси и най-спокойните стопани, само че не това е задачата на котката в този случай. Тези животни са любопитни до безумство и един път научат ли се, че нещата падат от високо като ги бутнеш, това може да стане новата им занимавка у дома. Както и с маниакалното лизане при котките и тук ключа е да отвлечете вниманието на котката с други игри.

Носене на плячка

Случва се при дворните котки, които имат опция да ловуват. Котката ви носи като подарък улова си – дребен гризач, птиче или насекомо. Докато тя се гордее с делото си и чака хвалба, множеството стопани са отвратени от това. Но не забравяйте, че котката прави това, единствено тъй като ви счита за част от нейното семейство и просто желае да ви се отблагодари, че се грижите за нея. Макар и нейният метод да ви нагости да не е от най-приятните, не заслужава наказване, поради положителните си планове.

Търкаляне по тил

Когато котката демонстрира корема си, тя застава в най-уязвимата си поза. Ако тя се търкаля към вас или в краката ви, това е нейният метод да ви покаже, че сте заслужили цялостното и доверие и в този момент е време за игри.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР