Николай Т. криел четвърт милион под дюшека, обирджиите смятали, че

...
Николай Т. криел четвърт милион под дюшека, обирджиите смятали, че
Коментари Харесай

Обраният от с. Бата е богат аптекар, крадците похарчили 200 хил. лева от парите му за проститутки и подаръци

Николай Т. криел четвърт милион под дюшека, обирджиите считали, че са блъснали джакпота

Орхан Осман (48 години) и синът му Стефан Димитров (26 години) са обрали богат аптекар от с., научи Флагман.бг от извънредно меродавен източник.

Както по-рано през днешния ден съобщихме двамата бяха арестувани поради един от най-дръзките кражби на територията на Бургаска област в последните години, откакто отмъкнаха 240 хил.лева от частен дом в поморийското село. (

Парите са благосъстоятелност на Николай Т., който има аптеки в Слънчев бряг, Несебър и Равда.

Не е ясно обаче по какви аргументи 41-годишният бизнесмен държал кеша в къщата освен това на най-баналното място – под дюшека.

Орхан и Стефан имали информация, че той разполага със солидна сума в дома си, само че надали са предполагали на каква плячка ще се натъкнат. Те са следили Николай Т. близо седмица, след което доста точно са го издебнали и на 25 март са атакували дома му.

Задигнали пачките и забегнали към, където в последните 10 дни се отдали на истински разврат, открило следствието.

При ареста им в бургаски хотел ченгета разкрили единствено 28 хил.лева, а в дома им в село Гълъбец още 11 хил.лева и 40 грама злато.  200 хил.лева действително липсвали и се допуска, че са ги профукали по проститутки и за скъпи дарове.

При задържането и двамата били облечени в маркови облекла с доста злато, скъпи часовници и телефони, а обясненията им били, че парите са отишли „ по дами “. Един от тях даже се хвалил, че си поръчвал по няколко скъпи проститутки и на всяка една от тях плащал по 2 хил.лева, купувал им и злато и телефони.

До ареста им се стигнало след безупречната работа на районно управление (на МВР) Поморие, които неотдавна имат нов шеф – Петър Тодоров, служител на реда с безупречна кариера в ОД на Министерство на вътрешните работи в Бургас и по информация на Флагман.бг е мобилизирал съществено редиците на Районното ръководство в морския град.

Задържаните са създали цялостни признания и към този момент са в ареста с непрекъсната мярка „ задържане под стража “.

По време на следствието е разплетена и друга едра кражба, в която е взел участие Орхан. През февруари т.г. той, Лъчезар Роев от Просеник и Георги Арабаджиев, също от просеник, отмъкнали близо 80 хиляди лв. от 66-годишен мъж от село Ръжица, който криел парите в неизползвана печка за твърдо гориво. Лъчезар и Георги също са в ареста с непрекъсната мярка „ задържане под стража “, сподели инспекция на Флагман.бг.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР