Николай Стайков от Антикорупционния фонд по особен начин разтвори леко

...
Николай Стайков от Антикорупционния фонд по особен начин разтвори леко
Коментари Харесай

Рашков или Демерджиев? Птичето да каже при кой вътрешен министър вербовчикът на Нотариуса е разкрит като негов незаконен информатор и не е наказан

Николай Стайков от Антикорупционния фонд по необикновен метод разтвори леко завесата към Мартин Божанов-Нотариуса, който провокира трус в страната, и около гибелта му се появиха данни освен за топлите връзки на групата към него със правосъдната система, само че и за това кой го е покровителствал и дали е работил за Министерство на вътрешните работи.

Въпросите витаят в общественото пространство, само че отговорите са незадоволителни, недостоверни или напряко изсмукани от пръстите.

Стайков споделя за ДЪРЖАВНА ТАЙНА на фейсбук страницата си, която заради независещи от него аргументи, се е оставила да бъде разкрита. Но държавна ли е тя или мафиотска? Не излиза наяве заради прибързано отлитане на птичето, написа Офнюз.

В обявата си Стайков твърди, че Нотариуса е станал сътрудник на Министерство на вътрешните работи през 2005 година от служител на реда от 3-о РПУ. Този служител на реда е бил засечен преди 2 година в нерегламентирано изнасяне на информация за Стайков. Нямало обаче никакви последици за него. Преди 2 година е разтегливо разбиране, само че откъдето и да се гледа преди 2 година вътрешен министър е бил или Бойко Рашков, или Иван Демерджиев. Птичето да каже.

Ето какво е написал Стайков:

Каца доскоро до мен едно птиче, таман да го изгоня и виждам в човката му сгънато листче, написа „ ДЪРЖАВНА ТАЙНА “. Отварям и уважавам:
– Мартин Божанов-Нотариуса е регистриран като непринуден помощник на Министерство на вътрешните работи в категориите „ Доверено лице “ и „ Информатор “ през 2005 година от Виктор Младенов, чиновник в 03 РПУ на МВР-София.

– Същият Младенов е правил голям брой нерегламентирани информации в базите данни на МВР по отношение на лица, оперативно забавни за Нотариуса, включително за очевидци против него. Установено е при инспекция преди две години, няма санкции.

– В Секретен сътрудник Клуб на Нотариуса преди няколко месеца и преди убийството са били открити опиати. При обиск от Столична дирекция на вътрешните работи. Покрито отвред.

– След убийството на Нотариуса първият набран телефон от жена му е бил на върховен служител на реда, дори много върховен. Чак след този диалог идва позвъняването ѝ до Министерство на вътрешните работи за убийството.

Пишеше и име на служител на реда, само че хайванът беше сдъвкал хартията и не се четеше.

Казах му, че това не са никакви държавни секрети, а чисто мафиотски. Не знам дали ме разбра, отлетя тъжно.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР