„Никога не съм виждал нещо подобно“: Икономически анализатор изумен от източниците на средствата на Джаред Къшнър

...
Икономическият анализатор Стивън Ратнър ​​в понеделник сподели кръгова диаграма, показваща,
Коментари Харесай

Икономическият анализатор Стивън Ратнър ​​в понеделник сподели кръгова диаграма, показваща, че всички с изключение на 1% от 3 милиарда долара инвестиции в частната инвестиционна компания на бившия президент Доналд Тръмп, Джаред Къшнър, Affinity Partners, идва от чуждестранни източници, след като той „прекарва голяма част от мандата си в Белия дом в уют“ на Саудитска Арабия и престолонаследника Мохамед бин Салман. Саудитците инвестираха 2 милиарда долара във фонда на Кушнер, докато Обединените арабски емирства и Катар добавиха още по 200 милиона долара. Около 625 милиона долара идват от други източници извън САЩ, докато само 31 милиона долара идват от източници в САЩ Ратнър ​​каза пред MSNBC, че „никога не е виждал това“ за 40 години в бизнеса.

„Никога не съм виждал някой получава две трети от парите си от един инвеститор. Обикновено един инвеститор може да представлява няколко процента от фонда, може да е 5 процента, понякога 10 процента", каза той. Въпреки че Къшнър е наел някои хора за своя фонд, „Не видях нищо друго за това какво всъщност е направил с парите“, продължи Ратнър.

„Нормално е да инвестирате тези пари за период от няколко години, така че не мисля, че все още можем да направим категорично заключение. Но отново се връщаме към човек, който се занимава с недвижими имоти и честно казано, не особено добър, който изведнъж получи 3 милиарда долара опитвайки се да сключвам сделки с частен капитал, конкурирайки се с хора, които са в този бизнес от дълго време. И аз, ако бях саудитците, не бих разчитал да направя много пари от това в скоро време," каза той, добавяйки: „Американските фирми за частни капиталови инвестиции все още набират по-голямата част от парите си от инвеститори от САЩ. Това е изключително – безпрецедентно – никога не съм виждал нещо подобно.“

Преглед на коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР