Никога не правете това: 6 често срещани грешки, които правят

...
Никога не правете това: 6 често срещани грешки, които правят
Коментари Харесай

Никога не правете това: 6 често срещани грешки, които правят собствениците на котки

Никога не правете това: 6 постоянно срещани неточности, които вършат притежателите на котки. Домашен любим е огромна отговорност. Дори и най-внимателните и съзнателни притежатели на котки могат да позволен неточности, вследствие на които домашният любим може да пострада. Затова си коства да знаете какво да избягвате.

Никога не правете това: 6 постоянно срещани неточности, които вършат притежателите на котки. Ето кои са те:

Годишните здравни прегледи са от решаващо значение за поддържане на оптимално здраве на котката.

В взаимозависимост от възрастта на вашата котка, тя може да е по-вероятно да развие избрани болести. Например котенцата постоянно страдат от инфекции на горните дихателни пътища, чревни паразити и ушни акари.

Възрастните котки могат да развият проблеми с пикочните пътища, зъбни болести и затлъстяване.

С възрастта котките се нуждаят от по-чести ветеринарни грижи.

Котките са страхотни в прикриването на болежка и заболяване, тъй че може да не забележите, че нещо не е наред, до момента в който заболяването не прогресира, което прави лекуването по-трудно и скъпо.

Избягване на профилактични медикаменти

Профилактиката против паразити се предлага за всички котки. Бълхите могат да доведат до тежко инфектиране на кожата, анемия и инфекции, излъчени по кръвен път.

Кърлежите могат да придвижват разнообразни болести, в това число лаймска болест.

Профилактиката против паразити би трябвало да продължи през цялата година. Дори в случай че котката ви в никакъв случай не излиза на открито, тя към момента е изложена на риск да се сблъска с бълхи и кърлежи.

Прехранване

Това се случва, когато купата на котката се цялостни с храна няколко пъти денем или когато се оферират прекалено много лакомства.

Прехранването може да докара до затлъстяване и да усили риска от разнообразни болести.

За да избегнете препитание, би трябвало да давате единствено несъмнено количество храна, което може да се разпредели сред две хранения.

Отказ от стоматологична помощ

Редовната грижа за зъбите е значима за поддържане на вярна орална хигиена и попречване на болести. Без подобаваща грижа котките са изложени на нараснал риск от гингивит, заболяване, което предизвиква инфектиране и кървене на венците.

Плака се натрупва и по зъбите, което може да докара до кариес и нужда от хирургично премахване на засегнатите зъби. Котките със зъбни болести постоянно изпитват мощна болежка и отхвърлят да ядат или пият.

Липса на природа в живота им

Котките са животни, които обичат да поддържат връзка с природата. Дори котката ви да остане вкъщи, значимо е да й дадете опция да се любува на трева и растения.

Например, можете да засадите  трева в саксия вкъщи или да купите подготвени растения.

Уединение

Повечето котки се радват на компанията си и съумяват да изградят близки връзки с други членове на фамилията на котките.

Ако оставяте котката си сама всеки ден и не можете да й отделите задоволително време за другарство и игра, помислете за втора котка. Ще се забавляват повече дружно.

Източник – PetMD /Превод:SafeNews

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР