Ние си имаме бялата лястовица, а Африка - бели жирафи.

...
Ние си имаме бялата лястовица, а Африка - бели жирафи.
Коментари Харесай

Откриха бели жирафи

Ние си имаме бялата лястовица, а Африка - бели жирафи. Те не са мит, а в действителност съществуват. Изключително рядко срещаната вариация на екзотичните животни е била документирана с видео за първи път в резерват в североападната част на Кения от деятели на специфичната стратегия за опазване на млекопитаещите- Hirola Conservation Program. Видеодоказателството е било оповестено в YouTube-канала на зоозащитниците още през август, само че едвам в този момент попада във фокуса на внимание от медиите.

Кадрите демонстрират самка и децата й. Те не са албиноси, както евентуално мнозина допускат, а страдат от характерно генетично заболяване, което не разрешава на кожните кафези да създават пигмент, само че не попречва производството на пигмент при други органи и очите да вземем за пример остават тъмни. При албинизма цялото тяло не може да създава пигмент и по тази причина очите на албиносите постоянно са розови.

Животните с такова заболяване нямат някакви застрашаващи живота им здравословни проблеми, само че окраската им може да притегли ненужното внимание на хищници и ловци. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР