Ние с вас сме израснали с , ядяхме го всеки

...
Ние с вас сме израснали с , ядяхме го всеки
Коментари Харесай

7 сериозни причини да не се дава хляб на децата!

 Ние с вас сме израснали с, ядяхме го всеки ден за закуска, обяд и вечеря. Хлябът е елементарна, комфортна и евтина храна. Хлябът е всичко, споделяха нашите баби. А майка ми ме мъмреше, в случай че хапвам супата си без самун. В дословния смисъл бяхме принуждавани да ядем самун със чорба, с фасул, с каша, картофи и даже с макарони!

Много са чували в детството, че не трябва да се изхвърля самун. За по-старото потомство хлябът има някаква свръх полезност, статус на нещо съвсем свещено. Ето за какво самата концепция за вредата на хляба наподобява съвсем богохулствена.

Хората живеят с проблемите си и постоянно просто не мислят за това, което ядат и с какво хранят децата си. Затова взех решение още веднъж да прегледам тази тематика и се надявам родителите да дават на децата си самун по-рядко.

7 съществени аргументи да не се дава самун на децата!

Хляб – това е „ главата “ на всички заболявания. Защо нашите предшественици са яли самун и са били здрави? Черният самун се смята за основа на доста здравословни диети, само че какво се е трансформирало? Много се е трансформирало!

Нашите прародители са яли напълно друг самун, направен от изцяло друго зърно и изработен с други технологии. И по този начин, дано проучваме напълно в резюме 7 аргументи, заради които е по-добре да не даваме самун на децата, като създадем паралел   сред предишното и през днешния ден.

1. Отглеждане и предпазване на зърното

От какво са правили самун нашите предшественици? Това е било зърно, отглеждано на екологично чиста земя, незамърсявана с химически торове.

Днес пшеницата се отглежда в огромни количества на земя, която се тори с химически торове, растенията се засипват с пестициди. За предпазване зърното се суши с химически начини. Зърната би трябвало да бъдат предпазени от гъбички, бактерии и гризачи, които обичат да ядат пшеница, като и по тази причина се употребяват химически средства.

Много се приказва за изгодите от пшеницата, за нейната невероятна хранителна полезност. Проверявайте кой написа за какъв тип зърно става въпрос, на каква земя е отгледано това зърно, органично или рафинирано е брашното?

Зърното е ГМО или са редки сортове пшеница на нашите предшественици? Например, съставът на потребни субстанции от зърно, отглеждано на земята в Украйна, е доста друг от зърното, отглеждано в Япония. Японската почва и водата са доста нищожни на  наличие на минерали. Във всяка страна, съставът на всяко зърно, зарзават или плодове се разграничава няколко пъти. Отнасяйте се с към всички източници на информация с нараснало внимание, проверявайте и изучавайте сами.

2. Рафинирано брашно

Нашите предшественици са пекли елементарния самун от пълнозърнесто брашно. Това е брашно, което нормално не минава през пресяване или малко пресяване през решето. Те употребили пшеницата като я подлагали единствено на жестоко мелене.

Днес брашното е рафинирано. Процесът на пречистване на брашното е премахване на по този начин наречените „ баластни субстанции “ от зърнените култури, които в действителност са най-полезните съставни елементи на зърното.

За начало от зърното се отстранява неговия зародиш – биологично дейната част на растението. След това се отстраняват триците – цветната обвивка, която постоянно е била главният източник на фибри в човешката диета, а също по този начин съдържа витамини от групата В и минерални субстанции.

Днес, когато земята е изтощена, би трябвало да се борим за всеки милиграм хранителни субстанции, а индивидът отстранява съвсем всички хранителни субстанции от зърното! Рафинираното брашно е неприятно, аз назовавам такава храна „ празна храна “, която не е от изгода за нашия организъм.

3. Избелване на брашното

Бялото брашно постоянно се е ценяло поради своята хубост и белота. Това е най-финото мелене, което се получава посредством пресяване на брашното през най-малкото решето, тъй че се получава бяло брашно. Нашите предшественици са си разрешавали да употребяват такова брашно доста рядко – за специфични ястия и мотиви.

В наше време, брашното от най-високите класове в действителност има бял цвят, само че добивът му е 10 кг на звук зърно. Очевидно е, че не е преференциално да се употребява за всеобщо печене на самун, а защото купувачът обича бял самун, брашното се избелва изкуствено!

Ние  в този момент избелваме брашното, обработваме го с хлор, хлорен диоксид и калиев бромат. Вместо да се опитваме да получаваме истинския витаминно-минерален състав на непреработеното брашно, ние прибавяме доста непретенциозно количество добавки, в това число синтетична фолиева киселина, която в никакъв случай не се среща в никаква връзка в естествената хранителна верига.

Синтетичната фолиева киселина е нездравословна добавка, която усилва риска от рак. В Съединените щати, Канада и неотдавна и в Чили,  честотата на колоректален рак се   нараснала след въвеждането на наложително обогатяване на брашното с този детайл.

Някои страни към този момент са забранили прибавянето на фолиева киселина към брашното, да вземем за пример в Норвегия. За разлика от синтетичната фолиева киселина, същата от естествени храни, изключително в зелените зеленчуци, защищава от рак на  простата.

4. Мая – дрожди

Обикновеният селски самун са пекли с домашна закваска, като всяко семейство е имало свои истински предписания. Закваската е течно тесто, ферментирало благодарение на плодове, хмел, мляко и други способи. Такива закваски обогатявали организма с витамини, ензими, биостимуланти и го насищали с О2.

Модерният елементарен самун в магазина се пече с термофилни дрожди. За тези дрожди, можете да изгледате някой документален филм в youtube. Тази квас е относително нов артикул, немски биолози са взели участие в нейното основаване по време на Втората международна война. Хляб с такива дрожди е тестван в концентрационните лагери.

Там трябвало да пекат хляба доста бързо и страничните резултати от подобен самун не можели да бъдат открити незабавно, и едвам в този момент учените стартират да сигнализират, след толкоз години! Термофилните дрожди стават известни по целия свят, промишленият самун набира скорост, което е било доста значимо след войната, когато няма задоволително храна.

За производството на дрожди се употребяват 36 типа съществени и 20 типа спомагателни първични материали, като безспорното болшинство от тях не може да се назова храна.

Маята се насища с тежки метали (мед, цинк, молибден, кобалт, магнезий и др.) И други, не постоянно потребни за нас химични детайли (фосфор, калий, азот и др.). Защо се прибавят, това е мъчно да се разбере, няма никакви пояснения.

За вредата от дрождите, може да се написа доста, в резюме би трябвало да знаете, че термофилните дрожди се употребяват за печене на самун, при варенето и производството на алкохол, и не се унищожават нито от високи температури, нито в процеса на мелене в храносмилателната система на индивида.

От своя страна, дрождените кафези създават токсични субстанции, които заради дребния си размер и молекулно тегло се популяризират в целия организъм, отравяйки го и убивайки го.

Гъбичките от дрожди съществуват в природата и попадат в организма ни в дребни количества от въздуха, от разнообразни артикули, само че в толкоз малко количество, че тялото ни се оправя добре.

И в този момент нещо интересно- в един пространствен сантиметър зряло тесто с термофилни дрожди има 120 милиона дрождеви клети! Това е прекомерно огромна войска от врагове, които влизат в червата ни, умножават се доста бързо, гъбичките в дрождите нарушават чревната микрофлора, което способства за гнилостните процеси и пречи на естественото храносмилане.

Полезните бактерии се изместват от дрождевите гъбички и нездравословните (гнилостни) бактерии, като резултат – недостиг на съществени витамини и минерали. Всички гъбички (включително и в дрождите) са способни да  произвеждат  в хода на тяхната витална активност, с изключение на редица токсични субстанции, също и антибиотици.

По този метод ние сътворяваме идеална кисела атмосфера за всички типове нездравословни процеси, в това число за размножаване на паразити. Не забравяйте, че в случай че няма здрава микрофлора – няма имунитет, няма здраве!

И в този момент най-страшното:

5. Новата ГМО пшеница

 

По материали на brainum

 

Синьо-зелените водорасли Спирулина – мощно средство за намаляване на кръвното налягане!

Открито е просто средство за намаление на кръвното налягане. Учени от Неаполския университ в Салерно са разкрили просто средство, което дава вяра на хората с високо кръвно налягане. За това…

Цялата публикация

Без обич дамите … просто стават тлъсти

 

Много постоянно наднорменото тегло не ни дава сигнал за съществени здравословни проблеми, а за проблеми в връзките или за прекалено много забрани в живота. Могат  ли неудовлетворените потребности да причинят…

Цялата публикация

 

 


Източник: energetika-bg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР