Ние прекарваме повече от една трета от живота си в

...
Ние прекарваме повече от една трета от живота си в
Коментари Харесай

Колко често трябва да перете чаршафите си според един микробиолог

Ние прекарваме повече от една трета от живота си в леглото, само че това уютно място бързо може да се трансформира в градина от бактерии и гъби според микробиолога от университета в Ню Йорк Филип Тиерно.

Ако се остави твърде дълго, микроскопичният живот, който се таи в гънките на чаршафите, може даже да ни разболее, счита Тиерно.

За да се предотврати това, той счита, че чаршафите би трябвало да се перат един път седмично. Хората произвеждаме общоприетоо над 70 – 80 литра пот всяка година в леглото. А когато е топло и влажно, тази композиция се трансформира в това, което учените назовават “идеална среда за развиването на гъбични култури ”.

Освен микробите, с които спите в леглото ви гъмжи и от други жители. Мъртви кожни кафези, всевъзможни тайни и даже външни микроби. Това може да включва полени, почва, животинска четина и какво ли още не. Този коктейл става рисков в границите на до една седмица.

Мръсотията може да провокира кихане и кашляне, защото микробите са толкоз покрай устата ви, че вие сте просто принудени да ги вдишате.

Източник: Science Alert

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР