Нидерландският медиен регулатор даде разрешение за излъчване на независимата руска

...
Нидерландският медиен регулатор даде разрешение за излъчване на независимата руска
Коментари Харесай

Нидерландия приюти ``Дождь``, която избяга от Русия и я изгониха от Латвия - Медии

Нидерландският медиен регулатор даде позволение за лъчение на самостоятелната съветска телевизия " Дожд ", заяви самата телевизия, представена от Франс прес и Българска телеграфна агенция.

Дни след началото на съветската инвазия в Украйна в ранните часове на 24 февруари - на 3 март, телеканал " Дождь " - една от дребното съветски опозиционни медии приключи работа. " Спирането е краткотрайно. Трябва ни малко време, с цел да помислим, да намерим метод по какъв начин да изпълняваме нашето предопределение и да се върнем. На каква платформа - още не знаем ",   генералният шеф Наталия Синдеева.

Два дни преди този момент - на 1 март страницата на " Дождь " в интернет бе неразрешена от военната цензура Роскомнадзор. Дождь продължи да излъчва в You tube, пробвайки се да финтира цензурата изпълнявайки главното й условие да не използва думата война, а вместо нея - военна интервенция.

На 2 март обаче беше призната смяна в закона, съгласно която публицисти разпространяващи подправени вести се санкционират с 15 година затвор. А за подправени вести се считат всички, които не са почерпени от съветски публични източници.

Преди Латвия да изгони малкия екран, " Дождь " уволни прочут водещ. Алексей Коростелев беше освободен, откакто, призовавайки феновете да оповестяват за нарушаванията при мобилизацията, съобщи, че.

Латвийските управляващи обаче упрекнаха основаната през 2010 година медия, че е нарушила законодателството на Латвия. Според властите телевизията е изпращала помощи на съветски бойци, които се борят в Украйна, представяла е Крим като част от Русия ине е подсигурила превод на продукцията си на латвийски език. " Дождь " отхвърли тези обвинявания и даде обещание, че ще се обърне към правораздаването, с цел да отбрани репутацията си.

" Телевизия " Дождь " получи европейски лиценз за лъчение. Той бе възложен от нидерландския медиен регулатор и е за период от пет години ", съобщи съветската медия в канала си в " Телеграм ".

Офисите и студиото на " Дождь " ще бъдат преместени в Амстердам, макар че прочут брой чиновници ще останат в Латвия, която е от огромно значение за публицистичната тактика на малкия екран, се споделя още в изказването на медията.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР