Нидерландският изпълнител Йост Клайн е дисквалифициран от конкурса за песен

...
Нидерландският изпълнител Йост Клайн е дисквалифициран от конкурса за песен
Коментари Харесай

Финалът на Евровизия 2024: Нидерландският участник е дисквалифициран

Нидерландският реализатор Йост Клайн е дисквалифициран от състезанието за ария на " Евровизия " след случай зад кулисите, написа Военновъздушни сили.

Изпълнителят е изпратен вкъщи, откакто жена от продуцентския екип е подала сигнал в шведската полиция.

В изказване на уредниците на състезанието се показва, че " не би било уместно той да продължи присъединяване си в състезанието ", до момента в който тече следствие за " заплашване ".

Нидерландският ефирен оператор Avrtotros назова изключването на Клайн " непропорционално ".

Певецът бе измежду любимците за продобиване на тазгодишния конкурс с песента си " Europapa ".

Проевропейският техно химн е отдаден на татко му, който той губи от рак на 12-годишна възраст.

Сега, когато е на 26 години, артистът е заречен на татко си, че един ден ще стигне до сцената на " Евровизия ".

Новината за отстраняването му се появи в петък (10 май) следобяд, по време на първата генерална подготовка за телевизионния край в събота.

Реквизитът на Клайн е бил подложен на сцената в Малмьо Арена, когато мениджърът на продукцията е показал, че би трябвало да бъде отстранен.

След това песента му е пропусната без пояснение, а на негово място влиза израелският участник Еден Голан, който е идващият в класирането.

По-късно Европейският съюз за радио и телевизия (EBU), който провежда събитието, излезе с изказване, в което се показва, че " проверява случай, за който ни е обявено, че е обвързван с нидерландския реализатор ".

В събота шведската полиция удостовери, че е подаден сигнал за мъж, който е отправял " противозаконни закани " в " Малмьо Арена " след полуфинала в четвъртък.

" Полицията е подхванала всички съществени следствени дейности и е разпитала обвинения, ищеца и очевидците ", декларира представител.

" Разследването е приключено от полицията... и в този момент казусът ще бъде предаден на прокурора в границите на няколко седмици ".

Организаторите също по този начин акцентират, че " обратно на някои известия в медиите и спекулации в обществените мрежи, този случай не е включвал различен реализатор или член на делегацията ".

По първични данни се предполагаше, че сред Клайн и участника от Израел е имало напрежение, защото Израел е в комплицирана обстановка поради присъединяване на страната по време на войната сред Израел и Газа.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР