Нидерландската външна министърка Ханке Брoйнс Слот е казала на иранския

...
Нидерландската външна министърка Ханке Брoйнс Слот е казала на иранския
Коментари Харесай

Байдън прекъсна ваканцията си в Делауеър заради ескалацията на напрежението в Близкия изток

Нидерландската външна министърка Ханке Брoйнс Слот е споделила на иранския си сътрудник Хосейн Амир Абдолахиан в телефонен диалог, че Иран не трябва да атакува Израел и би трябвало да предприеме дейности " за деескалация ", заяви самата тя в обществената медия " Екс ", съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки Ройтерс.

" По време на диалога показах и сериозната си угриженост относно кораба, който беше похитен в Ормузкия пролив, и споделих, че този тип дейности би трябвало да спрат ", добави тя.

Иранската Революционна армия завладя през днешния ден обвързван с Израел товарен транспортен съд в Ормузкия пролив, няколко дни след като Техеран съобщи, че може да затвори значимия транспортен маршрут, и предизвести, че ще отвърне на израелския удар по консулството му в сирийската столица Дамаск. 

Междувременно Белият дом заяви, че президентът на Съединени американски щати Джо Байдън  Джо Байдън Джо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 година в ще се върне във Вашингтон през днешния ден, с цел да се съветва с екипа си по националната сигурност по отношение на събитията в Близкия изток, прекъсвайки ваканцията си Делауеър през уикенда.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР