Нидерландската компания Akzo Nobel, собственик на марката бои Dulux, предупреди

...
Нидерландската компания Akzo Nobel, собственик на марката бои Dulux, предупреди
Коментари Харесай

Akzo Nobel инвестира в робот за боядисване заради недостиг на бояджии

Нидерландската компания Akzo Nobel, притежател на марката бои Dulux, предизвести за " огромен дефицит " на бояджии и декоратори, остър от Brexit и пандемията от ковид-19. Британският управител на компанията Хосе Антонио Хименес Лозано е призовал държавното управление да помогне за решаването на казуса с дефицита на служащи, който съгласно него води до " обилни забавяния " в строителството на нови здания.

" Особено в Обединеното кралство се следи огромен дефицит на бояджии. Наистина сме доста, доста загрижени ", сподели Хименес, представен от Financial Times. " Очевидно е, че коронавирус играе роля за това, тъй като някои хора смениха специалността си... С Brexit също по този начин следим понижаване на хората, идващи от някои други европейски страни. "

Компанията е придобила миноритарен дял във френския стартъп Les Companions, разработващ робот, който може да боядисва повърхности със спрей. Според Антоан Ренуи, изпълнителен шеф на Les Companions, компанията може да предложи приключени артикули през идната година. Наскоро те са показали първообраз на робота пред клиенти във Англия. За момента обаче роботът е стеснен до работа на еднакъв терен и може да боядисва на височина до 3.5 м.
Реклама
" Не мисля, че роботът ще стане нещо всекидневно, тъй като в последна сметка работата по боядисване и декориране е доста детайлна ", споделя Хименес. " Има доста спънки " за практическото приложение на робота на строителната площадка, споделя един от притежателите на компания за боядисване по време на демонстрацията в централата на Akzo в страната. Но в случай че те могат да бъдат преодолени, би било потребно " да го оставите и да го пуснете да работи " на огромен градеж.
Недостиг на работна ръка
Малко над 60% от английските компании за боядисване и украса изпитват усложнения при намирането на фрагменти с нужните умения, демонстрира изследване на компанията измежду 348 браншови представители, извършено през тази година. Дори и преди Brexit бизнесите във Англия са се борили със застаряващата работна мощ на пазара, като съгласно изследването на Akzo най-малко 60% от бояджиите са на възраст над 50 години, съобщи Хименес. Този дефицит също по този начин може да забави приключването на строителните планове в страната и да ускори натиска върху бизнесите, наранени от инфлацията.

Недостигът на работна ръка затруднява в допълнение Akzo, която в края на предишния месец спря да дава прогноза за облагите си през идната година, защото рецесията в имотния бранш в Китай попречва интервенциите на компанията в един от основните ѝ пазари. " Правим всичко, което е по силите ни. Нуждаем се обаче от поддръжката на управляващите ", споделя Хименес, като счита, че би трябвало да се направи повече за поддръжка на стратегиите за чираци и за превръщането на бояджийството в привлекателна специалност. На въпроса дали би подкрепил въвеждането на специфична виза за бояджии, той отговори, че тематиката е била разисквана с браншовата група British Coating Federation, макар че компанията не е отправила формален апел за това.
Свързани публикации Най-бързорастящите строителни компании: имотно-енергиен взрив 22 ноември 2022, 10:49 Неизползваните благоприятни условия на различните горива 21 ноември 2022, 10:54 Декарбонизирай това: огромни промени при строителството, суровините и продуктите 17 ноември 2022, 14:36 Строителството на жилища в България пораства с невъобразим от десетилетие ритъм 10 ноември 2022, 06:09 Жилищният пазар в Русе подскочи 26 септември 2022, 09:26 Вижте още публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Тема Ритейл
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР