Независимо от изобритателността на трафикантите, гранични полицаи на ГКПП Видин“

...
Независимо от изобритателността на трафикантите, гранични полицаи на ГКПП Видин“
Коментари Харесай

Задържаха 33 мигранти на ГКПП „Видин“

Независимо от изобритателността на трафикантите, гранични служители на реда на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Видин “ разкриха тайник в товарен автомобил и задържаха 33-ма непознати жители.

Ден по-късно граничарите предотвратили противозаконното прекосяване на други 29 мигранти, укрити в камион

Контролът е осъществен на 14 май на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Видин “, откакто граничен служител на реда се усъмнил в държанието на литовски жител - водач на товарен автомобил, пренасящ по документи торфена примес от България за Унгария. В хода на подхванатата физическа инспекция на товарния отсек и разбъркването на чувалите, бил открит тайник с спонтанни порти от шперплат, прикриващи железна структура с дължина към 12 метра. Във вътрешността му проверяващите открили 33 непознати жители – 21 пълнолетни и 12 малолетни младежи, по първични данни от Сирия. След оказана здравна помощ, групата от незаконни мигранти е арестувана в ГПУ- Видин и е известена районната прокуратура.

Към 19 часа на 15 май на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Видин “ за излизане от страната дошъл товарен автомобил с турска регистрация, ръководен от турски жител. По документи превозвал дървесни плоскости за Германия. Българските гранични служители на реда и румънските им сътрудници чули звук от товарната част. Те открили, че пломбата е манипулирана. Когато отворили, в товарното помещение граничните служители на реда открили 29 мигранти сред плоскостите. Шофьорът и чужденците са арестувани в ГПУ- Видин, работата по случая продължава.

Пълнолетните мигранти и двамата водачи са привлечени към наказателна отговорност и с разпореждане на прокурор са арестувани за период до 72 часа. Предстои произнасянето на съда по настояванията на Районна прокуратура – Видин за взимане на ограничения за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на обвинените.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР