Незаконното задържане на цивилни украинци в окупираните от Русия територии

...
Незаконното задържане на цивилни украинци в окупираните от Русия територии
Коментари Харесай

Доклад на ОССЕ: Хиляди украинци са незаконно задържани от Русия

Незаконното задържане на цивилни украинци в окупираните от Русия територии е необятно публикувано и наподобява е част от систематична, поредна и преднамерена тактика, показват създателите на отчета на задачата на ОССЕ, оповестен на 25 април и представен от Руската работа на Би Би Си.

Според организацията, макар че броят на нелегално арестуваните цивилни е невероятно да бъде открит тъкмо, става дума за хиляди украинци .

След пълномащабното навлизане на 24 февруари 2022 година тази процедура, употребена преди този момент на територията на анексирания Крим и самопровъзгласилите се ДНР и ЛНР, се популяризира във всички райони, попаднали под съветска окупация (включително Черниговска, Харковска, Херсонска, Киевска, Сумска и Запорожка област).

Въпреки това, както се показва в отчета, " общият модел на случайно задържане от Руската федерация на огромен брой цивилни украинци " остава неизменен и наподобява " е определяща характерност на политиката на Руската федерация във краткотрайно окупираните територии ".

Като цяло задачата съумя да откри задоволително учредения да квалифицира протичащото се като военно закононарушение и закононарушение против човечеството, състоящо се в " отнемане от независимост или друго тежко отнемане от физическа независимост в нарушаване на главните правила на интернационалното право ".
 HRW: Най-малко 8000 цивилни са убити при обсадата на Мариупол
HRW: Най-малко 8000 цивилни са убити при обсадата на Мариупол

Русия упрекна Украйна, че е виновна за доста от жертвите
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР