Незаконно строителство, а не преместваем обект, е това, което се

...
Незаконно строителство, а не преместваем обект, е това, което се
Коментари Харесай

Геодезист: Това, което се случва на плаж Смокиня, е незаконно


Незаконно строителство, а не преместваем обект, е това, което се случва на плаж „ Смокиня”, безапелационен е инж. Йоан Каратерзиян от Камарата на геодезистите в България. От седмици на една от най-красивите линии по Черноморието ни се слагат „ бетонни пети”, като от началото на юни екскаватор ги вкопава в земята. Месец по-рано Министерството на туризма санкции концесионера с 3 856 лв. поради нарушена целокупност на плажната линия.

„ Моята позиция е позицията на закона. Това без подозрение е градеж. Дори оградата, която е сложена пред този градеж, също е градеж. Всяка една изкопана дупка за да се построи нещо е градеж. Тъй като се намираме на морски плаж, този градеж е изцяло забранен”, съобщи инж. Йоан Каратерзиян.

„ Въз основа на една фотография отвисоко и пояснение на закона, господинът излиза с негово персонално мнение. Извинявам се, че към този плаж за един месец има четири офанзиви. Оказа се, че и четирите са неоснователни, само че до момента в който приключи инспекцията, аз заставам и очаквам подготовка на плажа”, сподели на собствен ред концесионерът на плаж „ Смокиня " Иван Алексиев.

„ Аз като предприемач извършвам законността и всички нормативни уредби, изискани по закон за монтирането на преместваем обект. За всички неща съм извадил позволение от Община Созопол и тогава съм почнал монтажа”, добави Алексиев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР