Незаконните каравани по Южното Черноморие предстои да бъдат премахнати. Това

...
Незаконните каравани по Южното Черноморие предстои да бъдат премахнати. Това
Коментари Харесай

Премахват незаконните каравани по Южното Черноморие

Незаконните каравани по Южното Черноморие следва да бъдат отстранени. Това стана ясно на работна среща на регионалния шеф на Бургас Пламен Янев с представители на полицията, пожарната работа, както и кметове на морски общини.

Съвместни инспекции против нерегламентираното къмпингуване ще стартират надалеч преди старта на летния сезон, а първите се предивжда да бъдат още при започване на април.

По този метод към този момент разположените каравани ще бъдат отстранени още преди започване на дейния сезон, а всички следващи опити, ще бъдат навреме предотвратявани.

" Проблемът е извънредно значим и не би трябвало да се преглежда единствено на районно равнище, а в народен мащаб. Важно е да работим в екип и да покажем, че в страната има институции, които съблюдават законите и спазването на реда ", съобщи регионалният шеф, пред Българска национална телевизия.

Обсъдена бе и нуждата от приемане на Наредба, която да регламентира изискванията за свободното къмпингуване.

Тя е нужна освен на институциите, само че и на туристите, защото през последните години този тип туризъм закупи изключителна известност.

Областният шеф на Бургас пое ангажимент да инициира съвещание по тази тематика с Министерството на районното развиване и благоустройството, както и с представители на областите Бургас, Варна и Добрич.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР