Невинаги се замисляме какво се случва с тялото ни по

...
Невинаги се замисляме какво се случва с тялото ни по
Коментари Харесай

Най-вредните пози за сън

Невинаги се замисляме какво се случва с тялото ни по време на сън. Може би позата, в която обичаме да спим, е в положение да аргументи забележителна щета на здравето ни. И по този начин, в какви пози не би трябвало да спите?

По стомах

Не на всекиго е удобоно да спи в такава поза, само че и тя си има доста фенове. Тази поза на сън е нездравословна. тъй като вашият гръбнак няма задоволителна поддръжка. Освен това, в това състояние главата е обърната встрани, което провокира болки в шийния отдел.

Поза ембрион

Мнозина обичат да спят, завити на кравай. Но това състояние провокира мощно деформиране на гръбначния дирек, а тъй като лицето втази поза е отчасти закрито, могат да зародят проблеми с дишането.

Сън в поза „ Морска звезда “

Някои спят по тил с изпънати встрани ръце и крайници. Ако и ръцете са повдигнати нагоре, това може да докара до мускулно напрежение в раменете. Също по този начин освен това състояние може да възникне хъркане и да се забави киселинният рефлукс.

На една страна

Сънят на дясната страна може да докара до киселини, а сънят на лявата страна покачва напрежението върху вътрешните органи. Това са сърцето, черният дроб, белите дробове и стомахът. На лявата страна е потребно да спят бременните дами: това усъвършенства притокът на кръв и циркулацията на питателните субстанции, които постъпват към ембриона.

На една страна с изпънати встрани ръце

В тази поза има място за мощен напън върху нервите на рамото, което може да докара до краткотрайна недоразвитост на мускулите на рамото и ръцете. Събуждайки се, ще откриете, че ръката ви е отмаляла.

Какви пози са потребни за сън?

Лекарите считат за най-полезно ситуацията да се лежи по тил в поза боец – т.е. с изпънати по тялото ръце. Ако спите на една страна в поза боец, това е потребно за гърба и шията, а също по този начин понижава риска от апнея – краткотрайно нарушаване на вентилацията на белите дробове. Полезно е да се спи и в прегръдка с възглавницата – това понижава напрежението върху мускулите и гръбначният дирек.

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР