Неутрална Швейцария отново отхвърли искането на Германия да ѝ позволи

...
Неутрална Швейцария отново отхвърли искането на Германия да ѝ позволи
Коментари Харесай

Берн пак забрани на Германия да праща швейцарски боеприпаси на Украйна

Неутрална Швейцария още веднъж отхвърли настояването на Германия да ѝ разреши реекспорт на швейцарски муниции за Украйна, оповестява " Ройтерс ".

" Съгласно правилото за равно отнасяне в законите за неутралитета, Швейцария не може да се съгласи с настояването за прекачване на военни материали от швейцарски генезис на Украйна, до момента в който последната взе участие в интернационален въоръжен спор ", оповестиха от държавното управление на страната.

През април Швейцария още веднъж задържа доставките на немско оръжие за Украйна, като блокира реекспорта на швейцарски муниции, употребявани за бронираните бойни машини " Мардер ".

Машините " Мардер " на немския производител на оръжие Rheinmetall, употребяват муниции, създадени в Швейцария. Берн обаче лимитира реекспорта на такива военни материали в зоните на спор.

Швейцария се отклони от обичайна си неутрална позиция и одобри глобите на Европейския съюз, наложени на Русия поради нахлуването ѝ в Украйна, само че съобщи, че нейният неутралитет не разрешава даване на оръжие в зони на спор, цитира news.bg.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР