Неустоимото желание за нещо сладко след вечеря е познато усещане

...
Неустоимото желание за нещо сладко след вечеря е познато усещане
Коментари Харесай

Диетолог: Яжте повече, за да ядете по-малко

Неустоимото предпочитание за нещо сладко след вечеря е познато чувство за множеството от нас. Защо ни се случва и по какъв начин да се оправим с този неотслабващ нездравословен табиет изяснява диетологът Линди Коен.

Забелязвали ли сте по какъв начин от време на време автоматизирано посягате към кутията със сладолед сега, в който приключите с обяда или вечерята? Преди даже да сте имали опция да смелите храната си или фактически да прецените дали към момента сте гладни? Има причина да жадувате за захар след хранене. Всъщност има няколко. Но в случай че разбирате факторите, предизвикващи тягата към сладко, която изпитвате след всяко главно хранене, можете рационално да решите дали да се оставите на автопилот или въпреки всичко да положите старания да се справите с това щение.

Причина: не ядете достатъчно 

Важно е всяко от главните ви хранения да е уравновесено, да съдържа комплицирани въглехидрати, протеини и здравословни мазнини. Ако постоянно се стремите да поддържате порциите си дребни или да намалите един от тези съществени съставни елементи, с цел да „ спестите калории “, сякаш с цел да имате площад за малко лакомство най-после, вие притегляте желанието за захар.
Включването и на трите значими съставния елемент в порцията ви ще ви засити и няма да изпитвате потребност от десерт. Балансираният режим стабилизира равнищата на кръвната захар, което също понижава влечението към сладко. 
За задоволеност можете да добавите повече зеленчуци, източник на фибри, може би някой занимателен дресинг за салата, съдържащ малко необработен зехтин. Скоро ще усетите, че в случай че сте хапнали добре в главното хранене, нямате предпочитание за десерт. Винаги споделям на клиентите си: яжте повече, с цел да ядете по-малко. 

Направете пауза сред главното хранене и десерта

За да спрете нормалното търсене на сладко, пробвайте се да си оставите малко време сред момента, в който приключите с храненето и момента, в който посягате към обичаното ви плодово мляко. Вместо да потапяте супената си лъжица напряко в буркана сега, в който преглътнете последната си хапка, задайте на таймера на телефона си 20 минути. През това време измиете чиниите, изпийте чаша вода. След това се запитайте към момента ли желаете нещо сладко или желанието е изчезнало. Напомняйте си, че постоянно може да измененията решението си, не си забранявайте, не се упреквайте за пристрастеността към захарта, не се самобичувайте, в случай че не може да устоите и въпреки всичко си изядете десерта.

Дълготрайните диетични правила ви вредят

Ако сте прекомерно строги към себе си и имате стоманени правила по кое време, какъв брой, какво можете да си позволите и по какъв начин да компенсирате, в случай че сте се изкушили и сте хапнали нещо неразрешено – това е огромен червен байрак. Това значи, че е доста по-вероятно да преяждате със сладки храни след всяко хранене и вследствие на това да се чувствате отговорни или засрамени.
Ако лежите в леглото през нощта и се кахърите за вафлата или божествения крем брюле, които сте изяли оня ден, в случай че се чудите по какъв начин можете да компенсирате прегрешението си на следващия ден, това е още един сигнален знак, че е време да измененията диетичните правила в живота ви.
Препоръчвам да работите върху включването на сладки храни постоянно в режима си. Премахнете всяко табу и включете неразрешените храни като част от уравновесената диета. Те ще станат част от хранителния ви режим и ще можете рационално да преценявате какъв брой, по кое време и по какъв начин да ги употребявате в седмичното си меню. Знаете, стремежът към неразрешеното е доста по-неустоим. Ако няма неразрешени храни Щатски долар няма да има и неистово предпочитание за използването им. Няма да има и погазване с шоколад, в случай че сте си разрешили по едно блокче на несъмнено време.
Важно е да разберете дали в действителност ви се желае нещо сладко след ястие, или просто посягате към него по табиет или с цел да запълните някаква прочувствена празнина, която може да изпитвате. Но в случай че в действителност ви се прииска нещо малко сладко след хранене, позволете си да го хапнете и да му се насладите! Захарта е част от уравновесената диета и вие в действителност заслужавате да опитате нещо вкусно, когато го желаете. 
Източник
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР