Неуспешни опити за намиране на удобна поза за сън, крещящи

...
Неуспешни опити за намиране на удобна поза за сън, крещящи
Коментари Харесай

13 трика, които правят полет в иконом класа успешен

Неуспешни опити за намиране на комфортна поза за сън, крещящи деца, стомашни проблеми заради храна на борда – това са единствено част от компликациите, с които се сблъскваме по време на полети. Когато слезете от стълбата, от време на време усещате, че всички сокове са изсмукани от вас и просто нямате сили да се насладите на новия град.

1. Изберете своето местонахождение рационално

Изборът на седалка в аероплан би трябвало да се подхожда стратегически: в предната част на самолета въздухът е по-свеж; на същото място, както тук-там над крилата, се тресе по-малко. А седалките до пътеката са с няколко децибела по-тихи от седалките до прозореца.

2. Намерете комфортна поза за сън

Опитните пасажери предлагат да се облегнете колкото е допустимо повече и да изберете място до прозореца за по-комфортен престой. Специалистите по съня обаче споделят, че най-хубавата позиция за тази цел е да се наведете напред над сгъваема маса.

3. Яжте или пийте нещо студено преди лягане

Преди сън телесната ни температура спада, тъй като вътрешните системи на тялото стартират да работят по-малко интензивно, в сравнение с по време на бодрост.

4. Вземете чорапи

Опитните въздушни пасажери при дълги полети вземат със себе си не един, а два чифта чорапи. В самолета постоянно е ветровито, а седенето в обувки е много неловко. В този случай ще ви бъде от изгода още един чифт по-топли чорапи. Най-важното е, не забравяйте да си обуете, когато отивате до тоалетната или се разхождате в самолета, с цел да се затоплите малко.

5. Не оставяйте врата си отворен

Откритият врат е една от аргументите, заради които може да е студено и затова неловко в аероплан. Ако го покриете с шал или пуловер, ще стане по-топло и ще бъде по-лесно да се отпуснете.

6. Поставете възглавницата за пътешестване обратно

Опитен пасажер показа лайфхак, който му разрешава да спи задоволително в самолета. Просто би трябвало да употребявате възглавницата за пътешестване, просто я поставете назад.

7. Пропуснете грима, само че не забравяйте да овлажнявате кожата си

Аленото червило, ружът и спиралата са най-добре да се изтърван. Въздухът в самолета е изсъхнал, по тази причина вместо декор дьо загар е целесъобразно да нанесете върху лицето си овлажнител.

И с цел да може кожата на лицето да ни благодари за времето, прекарано във въздуха, можете да прибягвате до потреблението на листови маски. Като предписание те съдържат хиалуронова киселина и други съставки с овлажняващ резултат.

8. Грижете се за косата си

За да не се наелектризира косата и да наподобява спретнато, специалистите поучават да вържете шал на главата. А с цел да предпазите косата си от изсушаване, можете да нанесете върху косата си нескончаем еликсир.

9. Не кръстосвайте краката си

В търсене на комфортна стойка постоянно кръстосваме крайници. Въпреки това, във въздуха е по-добре да откажете този табиет. Кръстосването на краката при дълги полети лимитира притока на кръв и усилва риска от формиране на кръвни съсиреци. Експертите приканват да държите краката си прави, като ги огъвате леко в коленете.

10. Вземете нещо меко от у дома.

Уютната атмосфера „ като вкъщи “ също ще помогне да се преборите с безсънието на борда. За да извършите това, отивайки на летището, би трябвало да вземете нещо меко от спалнята, да вземем за пример одеяло.

При дълги нощни полети можете да опитате да повторите ежедневната рутина: да се преоблечете в комфортна пижама, да си миете зъбите, да четете – като цяло правете това, което нормално вършиме преди лягане.

11. Закуска с банани

Магнезият и калият, намиращи се в бананите, оказват помощ за контролиране на кръвното налягане и предизвикват съня. Ето за какво, в случай че ви е мъчно да заспите в аероплан, можете да хапнете с няколко банана.

12. Пийте течности единствено от опаковки

Опитна стюардеса сподели в обществените мрежи, че резервоарите, които съхраняват вода на борда, не се мият толкоз постоянно, колкото би им се желало. Ето за какво тя предлага да се пият единствено пакетирани питиета: бутилирана вода, газирани питиета и сокове.

13. Не изключвайте климатика

Климатиците в самолетите работят като преграда: те „ издухват “ бактериите, карайки ги да се настанят по-бързо на пода и не им разрешават да попаднат върху лигавиците ни. Затова е целесъобразно да не изключвате самостоятелната вентилационна система, като поддържате междинен или мощен въздушен поток през целия полет.

Как нормално спите, до момента в който летите? Разкажете ни за вашите лайфхакове, които ви оказват помощ да се отпуснете в самолета.

Източник: apetiten.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР