Неуспелият кандидат за генерален директор на БНТ Емил Кошлуков ще

...
Неуспелият кандидат за генерален директор на БНТ Емил Кошлуков ще
Коментари Харесай

Емил Кошлуков става програмен директор на БНТ


Неуспелият претендент за общоприет шеф на Българска национална телевизия Емил Кошлуков ще стане неин програмен шеф по покана на Константин Каменаров, който в края на август завоюва състезанието за началник на публичната телевизия.

Каменаров разгласи в петък, че от 18 декември Кошлуков ще оглави дирекция " Програма БНТ1 ". Така той ще отговоря за стратегическото обмисляне на главния канал на Българска национална телевизия.

Дирекцията включва два от основните продуцентски центрове, които развиват както вътрешния капацитет на малкия екран, по този начин и привличането на самостоятелни външни продуценти.

" Емил Кошлуков потвърди, че има съвременна визия за публичната телевизия, освен това го направи намерено и обществено. Не е наложително съперниците да са и противници. Присъединяването на мощни персони с професионални качества е приоритет за Българска национална телевизия ", съобщи генералният шеф на Българска национална телевизия, представен от пресцентъра на медията.

Кандидатирайки се за началник на Българска национална телевизия това лято, някогашният народен представител от " Новото време " Емил Кошлуков съвсем до последно изглеждаше като любимец в конкуренцията. За последно той беше водещ в свързаната с Делян Пеевски телевизия " Канал 3 ", а преди този момент беше изпълнителен шеф на " ТВ Седем " и " Нюз7 " – два тв канала, финансирани от КТБ и банкрутирали малко след нея. Онова, което го препъна на финала на конкуренцията за Българска национална телевизия, бе бележката, която си извади от телевизия " Алфа " (тв канала на партия " Атака ", взета на абордаж от Пеевки), с която да потвърди нужния стаж. Според публицисти от " Алфа " Кошлуков в никакъв случай не е бил неин програмен шеф, както се твърди в издаденото му уверение, само че пък фактът, че фиктивният стаж е от партийна телевизия, провокира скандал и към този момент щеше да е малко неловко любимецът на статуквото да завоюва състезанието.

При чуването му от Съвет за електронни медии Кошлуков сполучливо влезе в тона на околните до Делян Пеевски медии и ползвайки опорните им точки, се прогласи за страж на демокрацията и за човек, на който не можело да се влияе.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР