Нелегални цигари за близо 1 милион лева са намерени в

...
Нелегални цигари за близо 1 милион лева са намерени в
Коментари Харесай

Намериха нелегални цигари за близо милион лева, скрити зад овесени ядки в камион край Варна

Нелегални цигари за близо 1 милион лв. са открити в камион, напускащ страната ни на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Кардам ". Акцизната стока е открита от чиновници на Митница Варна във вторник.

Товарният автомобил е бил с румънска регистрация. Имал е хладилно полуремарке. Водачът му е показал документи, съгласно които камионът е превозвал зърнени закуски. Служители от отдел " Митническо разузнаване и следствие " селектирали товарния автомобил за щателна инспекция, оповестиха от Агенция " Митници ".

Цигарите са били укрити в самобитен " кожух " от кутии с овесени ядки. При отварянето на товара митническите чиновници отстранили два реда с пакети с легалната стока върху палетите, до момента в който доближат кашоните с цигари, които били покрити от всички страни с кутии с овесени ядки в опит да се заблудят проверяващите.

Установени са общо 125 000 кутии (2 500 000 къса) незаконни цигари от известна марка, без български акцизен бандерол и с надписи " For duty free sale only ".

Цигарите са на стойност към 950 000 лв.. По първични данни са натоварени в страната.

По случая е формирано досъдебно произвеждане по разказа на Митница Варна, което се организира от проверяващ митнически контрольор, под надзора на прокуратурата в Генерал Тошево.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР