Нека спрем с негативните новини и да отдадем внимание на

...
Нека спрем с негативните новини и да отдадем внимание на
Коментари Харесай

В Англия се роди шимпанзе, чийто вид е застрашен от изчезване (видео)

Нека спрем с отрицателните вести и да отдадем внимание на нещо отлично! Зоологическата градина в Честър в Англия разгласи раждането на сериозно застрашено от изгубване бебе шимпанзе. Благодарение на напъните на екипа за запазване, скъпото бебе се роди през декември след 8-месечна бременност на майката.

Прекрасни вести от зоологическата градина на Честър в Англия – появи се дребен, само че доста скъп живот. Това е бебе от западноафриканското шимпанзе, подвид на елементарното шимпанзе, което е сериозно застрашено в дивата природа.

„ Много сме щастливи и горди, че това бебе се появи в нашия зоопарк. Тя и майка й незабавно се сближиха необикновено и щастливата майка се грижи отлично за него “, споделят чиновниците на зоопарка.

Малкото се родило на 9 декември, само че публично било оповестено на обществеността едвам неотдавна. Той се оправя ужасно и към този момент прекарва времето си с другите маймуни в зоопарка. Дори от време на време за него се грижи  сестра му – огромната щерка на майка му, на име Зизи. Засега самото бебе не е получило име, само че скоро ще бъде определено най-символичното за него.

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР