Нежна и деликатна, Соня Кисова е графичен дизайнер. Тя е

...
Нежна и деликатна, Соня Кисова е графичен дизайнер. Тя е
Коментари Харесай

Архитект и графичен дизайнер представят авторски бижута в традиционния базар „На горния рафт”

Нежна и деликатна, Соня Кисова е графичен дизайнер. Тя е създател, който опитва с техники, с материали, с цветове, само че резултатът постоянно са сантиментални, стилни и извънредно елегантни бижута. „ Да създавам всякакви неща постоянно е било част от мен.” – споделя Соня и добавя: „ Вече бях почнала да създавам бижута от мъниста, когато открих курса за приложна бижутерия. Исках да подобря уменията си. Бях си сложила за цел бижутата, които създавам, да наподобяват професионално. Така открих нови техники за основаване на бижута, което предизвика и нови хрумвания.”

Над своите бижута дизайнерката работи към този момент седем години. Поли Сергеева е проектант по обучение, само че бързо се трансформира в фаворитка на ценителите на бижута. Изчистените линии и цветно разнообразие постоянно са предизвиквали любознание у посетителите на Базара за бижута и аксесоари „ На горния рафт “. Ася Петрова е още един от създателите на изящни бижута, които ще вземат присъединяване в базар „ На горния рафт”. Тя е виновна, деликатна и скромна и умее постоянно да изненадва с разнопосочни търсения и хрумвания. Пролетта за нея е плодотворна и я предизвика да покаже първата част от една изцяло нова сбирка – „ Космос “. Основната тематика при нея е светлината и методът, по който си взаимодейства с материята и построява цветовете. „ Започнах да върша бижута за себе си. Винаги съм обичала изкуството, само че в действителност всичко стартира с чифт обеци. Според мен е самоуверено решение да правиш това, което обичаш. За мен като човек, беше належащо да бъда смела, с цел да се пречупя и стартира да представям себе си и бижутата си.” – споделя Ася. Четвъртото следващо издание ще се организира на 20 и 21 април 2019-а година в Централен боен клуб, град София. Красотата, настроението и страстта, които носи ръчното творчество са отдадени на най-красивия християнски празник – Цветница.

Богата селекция от познати и нови създатели, ще разпрострат своето въображение. 38 участници ще подсигуряват пъстроцветие, отдаденост, прецизна направа и хрумвания. Голяма част от изложителите ще показват новите си пролетни сбирки за първи път на базара. В рамките на обичайното събитие за авторски бижута, своите творения ще показват още Надя Крумова, Цветан Панайотов, Надежда Желязкова, която работи с плетива, Гергана Труканова, създателката на Miche - Владислава Предова и Златина Гочева. „ На горния рафт” посетителите ще открият освен ентусиазъм и достигнати фантазии, само че и осъществени цели, съвременно звучене, неповторимост, изпипана направа, темперамент и гений. Очакваме ви сред 10 и 19 часа, с цел да кажем " да " на пролетта и, с цел да прибавим специфични моменти към забързаното всекидневие! Нека изживеем два дни, изпълнени с усмивки, въодушевление и слънчеви срещи! Базар за ръчно направени бижута и аксесоари „ На горния рафт” Пролетно издание – 20 и 21 Април, 10:00 – 19:00 часа, Централен Военен Клуб, София
Източник: blife.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР