Неизвестни лица са нахлули в къщата на смолянския бизнесмен Здравко

...
Неизвестни лица са нахлули в къщата на смолянския бизнесмен Здравко
Коментари Харесай

КРУПЕН ОБИР: Задигнаха милиони и над 10кг злато от дома на известен лихвар

Неизвестни лица са нахлули в къщата на смолянския предприемач Здравко Беширов – Японеца, и са го ограбили, заяви локалният уебсайт otzvuk.bg. Информацията на медията е доказана от шефа на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи ст. комисар Костадин Пачеджиев. „ Образувано е досъдебно произвеждане. Работим интензивно за търсене на извършителите“, е декларирал Пачеджиев.

Обирът станал през почивните дни в къщата на Беширов на ул. „ Маестро Георги Атанасов“ в Смолян. По това време стопаните били отвън града. Бдителен жител подал сигнал в полицията, изумен, че дълго време входната врата била отворена. По непотвърдена информация крадците работили професионално.

Един от тях прескочил оградата и отключил вратата от вътрешната страна. Открадната е голяма сума пари, приказва се за шестцифрена сума, както и над 10 кг злато. Здравко Беширов има влезнала в действие от 2018 година условна присъда за лихварство. Разследването против него стартира през 2012 година, след серия от тъжби на Съби Хаджиев – първият наказан за лихварство в Смолянско. Досъдебното произвеждане беше прекратявано няколко пъти, само че тръгваше отначало след следващото писание на Хаджиев.

През юни 2016 година Беширов беше приет за отговорен от Окръжния съд в Смолян, че е предоставял заеми против рента на девет индивида и оневинен за още двама. Получените заеми трябвало да се върнат с контрактувана месечна рента сред 6,67% и 20%, а най-високата рента била на Съби Хаджиев – 33,33%. С това е предизвикал щета в размер на 35 781,75 лв.. През 2018 година Върховният касационен съд удостовери присъдата.

Акция „ Лихвари“ в Смолянска област беше извършена през 2012 година Сред задържаните беше и Любен Марангозов от Неделино, който избяга от полицията и се „покри“ в Англия. Срещу него по този начин и не можа да завърши досъдебното произвеждане.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР