Нехуманна игра с милосърдието на хората - затворени в малки

...
Нехуманна игра с милосърдието на хората - затворени в малки
Коментари Харесай

Затворени в клетки зайчета са използвани за просия в центъра на София

Нехуманна игра с милосърдието на хората - затворени в дребни кафези декоративни зайчета са употребявани за милостиня в центъра на София.

Природозащитна организация алармират, че високите температури са пагубни за тези дребни животни и те не би трябвало да бъдат оставяни навън.

Казват, че към този момент са подали към 70 сигнала до институциите.

Сигнал за следващото зайче в завързана за колело клетка в центъра на София получиха през днешния ден доброволците от организацията " Бъни Рескю България ". Собственик на място не открихме, само че пред зайчето беше оставена паничка за лепта.

" Идва ми мислено просто да взема ножица и да срежа тези неща, нормално е с вериги, този път е със сезали ", съобщи Лина Енчева, ръководител на " Бъни Рескю България ".

" Непрекъснато се сменят, имаше един огромен заек, в този момент дребен заек ", споделя минувач.

Доброволците подадоха сигнал в полицията. Зайчето към този момент е в зоопарка. А това е Бъни. Пристигнал в приемния си дом в Русе в тежко положение.

" Бъни е избавен от София от човек, който го е държал по през целия ден на улицата в безчовечен условия, вързан с железна верига за багажника на колело в клетка с паничка за просене на пари. Взехме този прелестен, бухнал господин, който в началото беше ужасно изплашен ", съобщи Диана Вълкова, доброволец.

И в случай че няколко зайчета са били измъкнати и избавени от тясната, мръсна клетка, то на улицата всеки ден, както през днешния ден, се появява нов заек с паничка за лепта. Зайчетата са оставяни изцяло сами и са прибирани в края на деня с " оборота ".

" Едното зайче беше избавено от две деца, другите две са избавени от доброволци. Едното умря от прегряване. Дехидратирани, без вода и храна през целия ден, това нормално е съдбовно за тях. Колкото пъти сме ходили там, безусловно постоянно става доста неприятна обстановка с физическа експанзия ", добави Лина Енчева.

Кадри: " Бъни Рескю България "

Зайчетата постоянно са с кожни болести, с паразити или недохранени. Оставянето им навън в жегите е извънредно нечовешко.

" Зайчетата са доста чувствителни към жега, оптималната им температура за развъждане е 18 градуса, те се усещат удобно на 18 градуса, над 20 към този момент можем да забележим първите признаци на стрес ", сподели още Мелинда де Мул, ветеринарен доктор.

А пътят от клетката с веригата до щастливия живот нормално е дълъг и минава през клиника, където лекари и доброволци се борят с вредите от нечовечния бизнес с милосърдието.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР