Негово Светейшество патриарх Неофит напусна този свят и това е

...
Негово Светейшество патриарх Неофит напусна този свят и това е
Коментари Харесай

Главният мюфтия: Кончината на Неофит е загуба не само за християните, но и за целия български народ

Негово Светейшество патриарх Неофит напусна този свят и това е загуба освен за християните, само че и за целия български народ. Той ръководеше Българската православна черква с мъдрост и аз съм уверен, че той сложи едни основи, след които тази мъдрост ще продължи да съществува и ще съпътства целия български народ, тъй като, когато един човек направи нещо положително, даже и той да си отиде, това положително остава след него. Това сподели пред публицисти основният мюфтия Мустафа Хаджи, който дойде да се поклони пред тленните остатъци на Негово Светейшество българския патриарх и Софийски митрополит Неофит в патриаршеската катедрала " Св. Александър Невски ", заяви Българска телеграфна агенция.

 

Ние всички скърбим за патриарх Неофит, няма по какъв начин един подобен доблестен човек, когато ни напусне, да не обръщаме внимание на това. Вярващите сме уверени, че гибелта не е края. Смъртта е една граница, когато човек я премине, минава в друго измерение и ние се надяваме тези негови добрини да бъдат запомнени от целия български народ, сподели Мустафа Хаджи.

 

Ковчегът с тялото на патриарх Неофит е подложен в центъра на патриаршеската катедрала, а към него има бели цветя. Пред ковчега е комплициран портрет на Негово Светейшество. 

 

И в този момент, доста са вярващите, които чакат пред патриаршеската катедрала " Св. Александър Невски " и вътре в нея, с цел да се поклонят и да отдадат респект пред българския патриарх Неофит.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР