Неговата журналистика и документални филми бяха прославени по целия свят,

...
Неговата журналистика и документални филми бяха прославени по целия свят,
Коментари Харесай

Джон Пилджър, роден в Австралия журналист и режисьор, известен с отразяването на Камбоджа, почина на 84

„ Неговата публицистика и документални филми бяха прославени по целия свят, само че за фамилията си той беше просто най-невероятният и обичан татко, дядо и сътрудник ", се споделя в изказването.

Пилджър, който е основан във Англия от 1962 година, е работил за английския левичарски вестник Daily Mirror, проверяващата стратегия на ITV " World In Action " и за осведомителната организация Reuters.

Той завоюва премия на Международната академия за телевизионни изкуства и науки за кино лентата си от 1979 година „ Нулева година: Тихата гибел на Камбоджа “, който разкрива мащаба на зверствата на Червените кхмери. Той го последва с филм от 1990 година документален филм, озаглавен „ Камбоджа: Предателството ", който преглежда интернационалното съучастничество в оставащата опасност от Червените кхмери.

Той също завоюва самопризнание за документален филм от 1974 година, разглеждащ акцията за компенсации за деца, откакто бяха изразени опасения по отношение на раждаемостта недостатъци, когато бъдещите майки са приемали лекарството...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР