Недружелюбните действия на Кишинев, включително експулсирането на руски дипломат, няма

...
Недружелюбните действия на Кишинев, включително експулсирането на руски дипломат, няма
Коментари Харесай

Захарова: Действията на Кишинев няма да останат без отговор

Недружелюбните дейности на Кишинев, в това число експулсирането на съветски посланик, няма да останат без отговор от Москва. Това се споделя в коментар на формалния представител на съветското външно министерство Мария Захарова.

Тя напомни следващите недружелюбни решения по отношение на Русия, взети от молдовските управляващи на 19 март.

„ Служител на съветското посолство в Кишинев беше разгласен за личност нон грата. Освен това управляващите на страната оповестиха отвод за влизане в Молдова на съветската делегация за присъединяване в 34-ата сесия на районната конференция на Организацията по издръжка и земеделие на Обединените Нации за Европа, който ще се организира в Кишинев на 14-17 май “, изясни Захарова.

„ Кишинев намерено злоупотребява със статута си на хазаин на събития на Организация на обединените нации,

което слага под въпрос способността на молдовските управляващи да работят в това си качество в бъдеще. Действията на Кишинев няма да останат без отговор от съветската страна “, съобщи още Захарова.

„ Тези решения са част от антируската акция, провеждана от молдовското управление, и още едно удостоверение на курса му към цялостно заличаване на руско-молдовските връзки, които имат дълбоки исторически корени “, продължи тя. точки за обстоятелството, че съветските жители, живеещи в Приднестровието, получиха „ опция да изразят волята си на изборите за президент на Руската федерация “.

По-рано във вторник молдовското външно министерство изрази митинг по отношение на работата на изборните секции за съветските президентски избори в непризнатото Приднестровието и разгласи чиновник на съветското посолство за личност нон грата. От своя страна съветският дипломат в Молдова Олег Васнецов изясни, че съветските управляващи са получили огромен брой молби от съграждани с искане за опция да вземат участие в изборите. Той означи, че задачата на всяка дипломатическа задача е да предизвиква отбраната на законните права и ползи на своите жители.

Миналият август проевропейското държавно управление в Молдова изгони 45 чиновници на съветското посолство от страната, с цел да понижи личния състав си до размера на представителството на републиката в Москва – 10 дипломатически чиновници и 15 души, отговарящи за административни и механически функционалности. Експулсирането на дипломати беше предшествано от редица изявления в медиите и обществените мрежи, в които съветски дипломати бяха упрекнати в шпионаж.

 

Източник: ТАСС / Превод:SafeNews

Oще вести четете в категория Свят
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР