Не всички наши навици са здравословни, дори да изглеждат такива.

...
Не всички наши навици са здравословни, дори да изглеждат такива.
Коментари Харесай

3 навика, които съкращават живота ви в момента

Не всички наши привички са здравословни, даже да наподобяват такива. Специалистите предизвестяват - ние самите съкратяваме живота си, повтаряйки тези ритуали всеки ден. Сигурни сме, че и вие сте осведомени с тях.

Неконтролиран банкет на витамини

Да, без витамини и минерали тялото ни не може да действа обикновено, само че можете да разберете, че избрани детайли ви липсват единствено след обзор и диалог със експерт. Да си предписваш витамини, тъй като „ един другар ги пие “ е най-лошото нещо, което можеш да направиш за тялото си. Предозирането на витамини е също толкоз рисково, колкото и стандартните медикаменти. Така че високата доза витамин С може да докара до стомашни язви и това се случва доста бързо. Не поемайте опасности.

Пиеш единствено кафе заран

Без тази напитка е мъчно да си представим живота на характерен градски гражданин. Но също по този начин към 30% от работещите хора отхвърлят закуската, ограничавайки се до едно кафе. Излишно е да споделяме, какъв сериозен стрес изпитва стомахът ви в такава обстановка? Освен всичко друго, кафето мощно дехидратира, покачва кръвното налягане и захарта. Ако не можете да откажете кафето заран, не забравяйте да си приготвите закуска и да изпиете не повече от една чаша кафе след нея.

Заседнал метод на живот

Друг проблем на елементарния градски гражданин е неналичието на спорт в живота. Разбира се, можете да отпишете неприязънта си към фитнеса заради липса на време, само че колкото по-малко се движите, толкоз по-вероятно е да спечелите неприятно хронично заболяване, пище vesti.bg. Според статистиката хората, за които спортът е част от живота, живеят с 15 години по-дълго от тези, които избират да отидат на бар или да седнат в ресторант след работа, вместо във фитнес център. 

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР