Не спират да валят сигнали за нарушения преди местните избори

...
Не спират да валят сигнали за нарушения преди местните избори
Коментари Харесай

Напрежение преди изборите! Временно изпълняващият длъжността кмет на Мизия върти ОИК на пръста си, раздава заповеди и се опитва да манипулира вота

Не стопират да валят сигнали за нарушавания преди локалните избори на 29 октомври. В редакцията на организация BulNеws постъпи информация, че краткотрайно изпълняващият длъжността кмет на Община Мизия надвишава пълномощията си, като упражнява надзор върху Общинската изборна комисия и се пробва да повлияе на резултатите от вота. 
Потърпевша от своеволията на краткотрайния градоначалник е досегашният кмет на село Софрониево Демира Димитрова. Тя съобщи, че е била брутално изгонена от постройката на общинската администрация. Миналата седмица Димитрова посетила локалната администрация, като жител, с цел да заплати налозите си. Докато била там обаче чиновничката получила позвъняване от ВрИД, който бе заместител кмет на досегашната кметица Валя Берчева. Служителката получила разпореждане да изгони Димитрова, защото тя няма право да влиза в постройката, тъй като е кандидат на изборите за кмет на Софрониево. 
Преди още Димитрова да успее да напусне кметството, тя получила позвъняване по телефона от ръководителя на ОИК. Тя също ѝ декларирала, че няма право да посещава администрацията и да се въздържа да върви там, даже като елементарен жител, до момента в който не минат изборите. 
Куриозното в тази ситуация е, че не са постъпвали публични сигнали против Димитрова в ОИК. Председателката даже не била дежурна във въпросния ден. Това значи, че тя е получила нареждането да се обади на дамата персонално от ВрИД, отвън протокола. Председателката на ОИК е служителка в общинска администрация, затова е подчинена на краткотрайния кмет и той се възползва от това, с цел да оказва въздействие върху нея. 
Самият факт, че властник си разрешава да оказва надзор над ръководителя на ОИК е абсурден. Това обаче не е единственото му вмешателство в резултатите от вота. Той очевидно поддържа различен претендент за кметския стол в Софрониево – конкурент на Димитрова. Овластеният общинар си разрешава да дава техника, с цел да помогне на протежето си в предизборната пропаганда. Автовишка, благосъстоятелност на Община Мизия, се изпраща в Софрониево, с цел да обслужва ползите на претендент за кметския пост. С нея, вместо по открития ред в кметството, се прави промяна на лампи от уличното осветяване на доближени до тях хора. 
По този метод ВрИД и съперника на Димитрова се пробват да си обезпечат повече гласове на 29 октомври. Почти всеки ден електротехниците са в Софрониево, с цел да сменят по една крушка на ден. Дали е стопански преференциално е противоречиво, само че да не забравяме, че община Мизия е финансово постоянна и това разкарване на автовишката не е кой знае какъв разход за тях. 
Селото е с нарушено улично осветяване, тъй като през последните 4 години електротехниците доста рядко са изпращани да сменят изгорели крушки, само че през последните седмици са съвсем всеки ден разполагаем, с цел да зарадват някой човечец, който чака от към година и половина да му бъде сменена изгорялата улична крушка. Това се случва единствено на хора, които дават обещание са гласоподават " вярно ". 
Дали схемите им ще минат - следва да разберем…
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР