Не познавам Марин и Стефан Димитрови, никога не са идвали

...
Не познавам Марин и Стефан Димитрови, никога не са идвали
Коментари Харесай

Асен Василев: Стефан и Марин Димитрови не са посещавали МФ, има камери

Не познавам Марин и Стефан Димитрови, в никакъв случай не са идвали в министерството. Това сподели някогашният финансов министър, а в този момент депутат от ПП-ДБ Асен Василев по време на временната парламентарна комисия, която би трябвало да откри всички обстоятелства и условия около корупционните практики в Агенция " Митници " и възможната негова роля, съобщи кореспондент на " Фокус "

" Тези лица ( бел. от ред. - Марин и Стефан Димитрови) не са посещавали Министерството на финансите. Не съм срещал с тях, Това го сподели новият министър на финансите ", съобщи Василев. 

По думите му появилата се информация, че в МФ са идвали Марин и Стефан Димитрови в края на 2023-та година била написана " собственоръчно " след въпросното изявление на Людмила Петкова в комисията. 

Той сподели, че във ведомството има камери за видеонаблюдение, а описът за визити при министъра минава първо през началника на кабинета на министъра: " Министерството на финансите не е отворен храм ". 

" Тази изфабрикувана информация дано си я ревизират всички проверяващи органи. Има си прокуратура, има си проверяващи органи дано да я ревизират. В момента, в който я потвърдят, може да ми зададете въпроса, който задавате ", сподели Василев. 

Той акцентира, че не се познава с въпросните контрабандисти и бе безапелационен, че информацията за възможните визити няма нито дата, нито съответен час.

" В деня, в който е задържана Петя Банкова, тя е задържана половин час преди срещата с австрийската посланичка, която е отивал при нея в Агенция " Митници ". Сигналът беше доста съответен, че на съответни пунктове се взимат 150 евро на австрийски тирове, с цел да се пререждат и да не чакат на опашки. Този сигнал също по този начин посланичката подаде и към министър-председателя Денков, т.е. не подаден единствено към мен ", сподели Василев. 

" Имахме следваща среща с нея във финалните дни на кабинета, когато сподели, че за първи път от доста време не са получавали сигнали за подкупи на техни превозвачи ", добави той.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР