Не Лос Анджелис или Ню Йорк, а Чикаго е градът

...
Не Лос Анджелис или Ню Йорк, а Чикаго е градът
Коментари Харесай

Чикаго е първи по задръствания в САЩ, втори в света

Не Лос Анджелис или Ню Йорк, а Чикаго е градът в Съединени американски щати, в който водачите чакат най-дълго в тапи. Според нов разбор на Inrix водачите във Ветровития град са изгубили приблизително 155 часа през 2022 година в трафика, в съпоставяне със 104 часа година по-рано, когато се нареждаха на шесто място в страната, и с 51 часа приблизително за цялата страна през 2022 година И всичкото това в допълнение време е коствало съвсем $300 на водач повече в гориво предходната година.

„ Ако прекарвате дълготрайно време на луфт на червен светофар или постепенно движещ се трафик, не получавате най-хубавата горивна успеваемост “, изясни Ник Джармуш от AAA.

Изчислено е, че водачите по най-натоварените пътища в центъра на града са се движили със междинна скорост едвам 18 км в час през 2022 година, спрямо 24 км в час преди пандемията.

„ Придвижването е доста тежко сега “, споделя Куентин Кимброу, пасажер в рейс. „ Никой не харесва това пътешестване “.

Независимо дали се движите от центъра към предградията или назад, вероятността да прекарате доста време, седейки в автомобила си, е огромна, даже по-голяма, в сравнение с преди пандемията.

„ Драстично е нарастването освен на утринния, само че и на следобедния трафик в Чикаго “, сподели Боб Пишу, транспортен експерт в Inrix.

Местните управляващи към този момент обаче нямат решение на казуса, защото
прогнозирането на трафика
по градските булеварди е мощно затруднено от непрекъснатата промяна на отдалечени и присъствени работни графици на редица бизнеси, разяснява CBS.

По-тежко от Чикаго е единствено ситуацията в Лондон, където водачите губят 156 часа годишно, висейки в тапи.

Британската столица за поредна година оглавява класацията на Inrix. Трафикът в Лондон е доста по-лош, в сравнение с в други елементи на Обединеното кралство, сочи отчетът, който открива още, че идващите най-засегнати градове са Бристол, където водачите са губили приблизително 91 часа през 2022 година в трафика, и Манчестър с 84 часа.

Всичките пет най-натоварени пътища, които би трябвало да се заобикалят в Обединеното кралство, са в Лондон. Първият измежду тях е сектор от A219 в Западен Лондон, при който водачите са изгубили 47 часа в запушване през 2022 година Това частично се дължи на нараствания напън върху пътя поради продължаващото затваряне на моста Хамърсмит. Лондон се кани да разшири и спорната си скица за ултра ниски излъчвания (ULEZ) това лято. Съгласно ULEZ притежателите на по-стари коли с по-високи излъчвания ще бъдат таксувани с $15,22 дневно за шофиране във вътрешните квартали на Лондон, което в допълнение ще натовари безплатните пътища. През август ULEZ ще бъде уголемен, с цел да покрие целия град.

Париж е третият най-натоварен град в света. Там водачите са изгубили 138 часа в трафика през 2022 година, сочи отчетът. Бързото напредване е някогашен проблем във френската столица, където
центърът има доста тесни и калдъръмени улици
Местните управляващи обаче имат амбициозни проекти да трансформират своите пътища и да трансфорат града в едно от най-подходящите за колоездене места в Европа. Съгласно „ План Vélo: Акт 2 “ в Париж ще бъдат построени 180 километра велосипедни алеи до 2026 година и още 180 000 места за паркиране на колелета.

На четвърто и пето място измежду градовете с най-тежък трафик се подреждат още два американски мегаполиса: Бостън и Ню Йорк.

Шофьорите в основния град на щата Масачузетс губят приблизително по 134 часа в очакване в тапи. Това е голямо нарастване от 72% на часовете спрямо миналата година, когато градът е бил на 18-то място в света съгласно отчета. Подобно на някои европейски градове, Бостън има исторически център, който не е изключително подобаващ за авто трафик, с тесни алеи. Освен това предходната година имаше особени транспортни усложнения, откакто влакът, който минава през центъра на града, беше затворен за 30 дни за ремонт.

Шофьорите в Ню Йорк пък са прекарали приблизително 117 часа в запушване. Градът може да стане първият в Съединени американски щати, който ще вкара ценообразуване при тапи с предложение, което може да бъде пуснато незабавно. Програмата ще таксува някои водачи до 23 $ дневно за шофиране в Манхатън, южно от 60-та улица.

В умозаключение на отчета си Боб Пишу споделя, че „ би трябвало да управляваме тапите, като в същото време подобряваме подвижността и достъпността в градовете, с цел да избегнем това да навреди на икономическото възобновяване и да повлияе на качеството на живот на пътуващите и жителите. “

 
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР