Не е за вярване колко лесна и колко сполучлива е

...
Не е за вярване колко лесна и колко сполучлива е
Коментари Харесай

Рецепта за печено пиле върху сол

Не е за поверие какъв брой лесна и какъв брой сполучлива е рецептата за печено пиле върху сол! Взимате едно цяло качествено пиле, един пакет морска сол и сте горе-долу подготвени! Трябва да помислите единствено за обичаната си гарнитура. За посрещане на посетители, или за най-лесната вечеря за фамилията, рецептата е подобаваща за всеки един ден. Ако към момента не сте тествали тази извънредно лесна рецепта, то в този момент е моментът!
Прочетете още
Необходими артикули:

пиле - 1 брой

морска сол - 1 кг

краве масло - 30 грама

Начин на подготвяне:

Първата стъпка от рецептата за печено пиле върху сол е изборът и подготовката на пилето. Избирате едно средно-голямо пиле с потвърден генезис от български производител.Измивате и подсушавате пилето, след което го разрязвате пилето предната страна в средата на бялото месо. Разчупвате пилето, тъй че да “полегне ” добре по стомах в тавата. Намажете пилето усърдно с мекото краве масло.

В тава сложете хартия за печене, след което върху нея изсипете морската сол. Поставете пилето върху солта и печете в авансово загрята на 200 градуса фурна за към 1 час, като поставите тавата на най-долното равнище на фурната. Един час би трябвало да е изцяло задоволителен, само че наглеждайте вашето пиле и печете до приемане на вкусен златист цвят.

 

 

Източник: supichka.com
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР